DEVLET ADAMI KAYNAK !

DEVLET ADAMI KAYNAK !
Gazeteci ve köşe yazarı Bekir Doğan bugün ki yazısında şu konuyu ele aldı,

1980 yılından beri aktif gazetecilik mesleğinin içindeyim..

    Tören alanında otururken : horuldayarak uyuyan bakanlar, konuşmaları ile gaf yapıp hükümeti zorda bırakan bakanlar..

     Devlet adamına yakışmayan hareketlerle : vatandaşı azarlayan bakanlar.., engin dağları ben “ yarattım ! “ dercesine burnundan kıl aldırmayan bakanlar.. bakanlar , gördüklerim bildiklerim saymakla bitmez..

     Hani bir de milletvekilleri var : Gaf yapar, veya bilinçli olarak gazetelere haber olmak için ireli, geri konuşma yaparlar, biz bunları da çok gördük..

     Bir milletvekilinin söyledikleri çok önemli değil, gündem boş ise haber olur dolu ise söylediğinin çok önemi yok.. söylediği yerde kalır gazete ve televizyonlar için haber bile olmaz..

     Ancak: Bir bakanın iki dudağı arasından çıkan söz çok önemli !

     Hele bu başbakan yardımcısı ise : her bir kelimesi hükümeti ilgilendirdiği için çok daha önemli.. bir cümlesi altın kadar değerlidir..

     Bu örneklerden şuraya gelmek istiyorum:

     Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak bey önceki gün Mado Sarayında Kahramanmaraş’ta görev yapan, basın mensupları ile bir araya geldi..

     Gazeteci her türlü soruları sorar ?

     Kiminin sorusu mantıklı , makul olur

     Kiminin sorusunda da  :  öküzün altında buza aramak için sorar

     Kimi karşıda ki bakanı veya şahsı düşürmek için soru  sorar

     Gazetecilik mesleğinde bugüne kadar bunu çok örneğini  gördüğüm:  Herkesin görüş ve düşüncesi farklıdır.. içinde bir hesap var ona göre soru sorar ! o sorunun cevabını almaya çalışır.. alırsa beynindeki kurguladığı haberi yapar..

     Önemli olan soru değil soruya verilen cevaplardı ki : Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak bey bir devlet adamı olduğunu bu toplantıda bir kere daha gösterdi..

     İl Başkanı Ahmet Özdemir’in açış konuşması, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un değerlendirmesi, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’ın referandumu değerlendirmesinden sonra son öz olarak: Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak bey söz aldı.

     Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili olarak 16 Nisan Referandumunda Kahramanmaraş’ın verdiği oyu değerlendirdi.. sonra Başbakan Yardımcısı olarak Türkiye de çıkan evet oylarını değerlendirdi..

     Evet’e destek veren MHP, BBP herkese teşekkür etti..

     Aksu televizyonu başta olmak üzere bir çok televizyon kanalından da canlı da yayınlanan Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak beyin basın toplantısı sonunda sorular aldı..

     Ben oturduğum yerden ne diyecek diye çok dikkatli bir şekilde sorulan sorulara ne cevap vereceğini takip ettim.. verdiği cevaplara bir devlet adımı olduğunu bir kere daha gösterdi..

     Ak Parti il başkanlığı, Belediye Meclis üyeliği, Belediye başkan vekilliği, Milletvekilliği, Adalet Bakan Yardımcılığı, sonra yeniden Milletvekili ve Devlet Bakanı , Başbakan Yardımcısı olan Veysi Kaynak, tecrübesini de konuşturarak, sorulara tek tek net ve makul cevap vermesi ile iyi bir devlet adamı olduğunu gösterdi..

     Kızmadan: ses tonunu yükseltmeden, sorulan sorulara tek tek cevap verdi..

     Bu da bize şunu gösterdi ki : Veysi Kaynak bey iyi bir devlet adamı ve 2019 seçimleri sonrasında da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi içinde kabine de yer alacağına inanıyorum..

     Çünkü devlet adamı öyle bir çırpıda yetişmiyor..

     Gazeteci olmakta böyle: ilkokul, orta okul, lise, Üniversite de basın yayın okudun bir gazetede çalışmaya başladın.. hemen gazeteci olunmuyor..

     Gazeteci olmak için: saçların ağaracak, sürekli okuyarak kendini yenileyeceksin sonra yaşadığın tecrübelereler belki gazeteci olursun !..

     Herkes gazeteci olamadığı gibi herkes başbakan yardımcısı da olamıyor !..

     Siyasette böyle : Parti üyeliği, yönetime girme, Belediye Meclis üyeliği, Belediye Başkanlığı, sonra Milletvekilliği, olabilirsen bakanlık, 93 yılda bir de olsa Başbakan Yardımcılığı ..buraya kolay gelinmiyor, yüzlerce kişi yola çıkıyor elene elene bir tek kişi kalıyor..

    Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak beyde, engin hoş görüsü, Hukukçu kimliği, çok okuması , tarihi süreci çok iyi bilmesi ile bugün iyi bir devlet adamı oldu.. Bu Kahramanmaraş için büyük bir kazançtır..

    Sayın Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak, bizim için bir şanstır, ancak biz boş işlerle uğraşması yerine, Önce Türkiye , sonra Kahramanmaraş’a ne yaptıra biliriz bunun projesini önüne koyarak kendisine yardımcı olmamız gerekiyor..

    Veysi Kaynak: Türkiye’nin başbakan yardımcısı Maraş’ın değil önce bunu ayırt etmemiz gerekiyor..

    93 yılda bir başbakan yardımcılığı ve birde Veysi Kaynak gibi devlet adamını bulduk bunu ülkemiz ve Kahramanmaraş’ımız için kalkınma ve enerjiye çevirmeliyiz..

    Sayın Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak beyden şehrimiz için , ülkemiz için aklımıza gelen her şeyi istemeliyiz, Veysi Kaynak bizim için bir şanstır, iyi bir devlet adamıdır bunun kıymetini bilelim.. ve isteyelim.. Uçak seferlerinin artmasını isteyelim, yolların hızlanmasını isteyelim, aklınıza ne geliyorsa onu isteyelim..

     İyi günler..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.