Devlet vatandaşına “pusu” kurar mı?

Kahramanmaraş genel itibariyle “huzurlu bir şehir” olarak güzel bir görüntü verir.

Çok şükür kent merkezinde “bayanlar” huzur içinde gezer, alışverişini yapar. Ayrıca yürüyüş yolunda yada şehrin farklı yerlerinde “rahatça sporunu yapar, yürüyüşünü yapar.” Şu ana kadar Manisa örneğine şahit olmadık.

35 yıldan bu yana Kahramanmaraş’ta toplumun hafızası durumunda bu mesleği yapıyoruz. “Devlet” olgusuna büyük önem vermiş, Asker, Polis yada bir kamu görevlisini küçük düşürecek haber ve eleştiri yapmadık. Çünkü bir kamu görevlisini küçük düşürecek haber yaptığımızda “Devlet’i” küçük düşürürüz bilinci içinde yetiştik, büyüdük. Bizim olmazsa olmazımızdır Devlet. Devlete ve vatana sahip çıkmak bizim için bir ibadettir adeta.

Kimi zaman kamu görevlileri bize haksızlık yaptılar. Kimi zaman farklı muameleler gördük. Amma biri yanlış yaptı diye Devletimize küsmedik, karşı olmadık. Çünkü Devlet zaafa uğrarsa millet perişan olur diye düşündük.

**

15 Temmuz hain, kalleş darbe girişimi bu şerefli Milletin azmi ile akamete uğradı. Böylesi necip ve şerefli Millet daha iyi hizmeti hak ediyor.

Devlet adına yürütme faaliyeti içinde olan kamu bürokratları bu şerefli millete hizmet etmek zorundadırlar. Bu millete eziyet etmek doğru değildir. Eziyet eden, gücünü milletin menfaati için kullanmayan bürokratlar artık eski Türkiye’de kalsın.

**

Kahramanmaraş’ta Gaziantep ve Adana yolunda aralıksız uygulama yapılıyor.

Milletimin huzuru için 24 saat burada soğukta, kışta, sıcakta görev yapan kamu görevlilerine teşekkür ediyorum. Allah ocaklarına bağışlasın.

Gaziantep yolundaki uygulama yeri çok yanlıştı. Şimdi uygun olan yere taşımışlar, teşekkür ediyorum.

Bu birkaç gün içinde Adana yoluna girmedim. Atatürk Parkı yanında olan yer Aksu Köprüsünü biraz geçince bir yerlere taşınmalıdır. Atatürk Parkı yanında ki uygulama yeri şehir merkezinde yaşayan ya da köyden gelen insanlara işkence yapmaktan başka bir işe yaramıyor. Şu ana kadar değiştirilmemiş ise inşallah yakında yer değişikliği yapılır.

**

Gelelim radar konusuna.

Gaziantep yoluna sabah saatlerinde çıktığımızda Erkenez köprüsüne varmadan biraz beride “radar konuluyor”

Necip Fazıl Hastanesine günlük en az 2000 araç sabah saatlerinde bu yolu kullanıyor. Mesaiye yetişmek isteyen memurlar 70 km hız ile değil de 90 km hatta 100 km hız ile gitmek zorunda kalıyorlar. Yaya geçişi yok. Buraya sabah saatlerinde radar koymak Hastanede görev yapan bu memurlara tuzak kurmak değil de nedir?

Necip Fazıl Hastanesini geçtikten sonra trafik radarı nereye koyarsa koysun. Hiç birimizin itirazı olmaz.

Hemen hemen haftada 4-5 gün bu yolu bende kullanıyorum. Sanayi ışıklarından kalktığımızda önümüzde yol boş. Doğal olarak hızlı araç sürüyoruz. 70 km hız ile buradan kimse gitmez.

Buna benzer yollar başka büyük şehirlerde de var. Nitekim geçmişte bu yolda hız 50 km iken Kayseri ve Konya’da 70 km idi. Şimdi oralarda hız 90 km’ye çıkarken bizde bu hız 70 km’ye çıkmış. Yolda uyarıcı radar levhaları yok. Var ise de gözükecek yerde değiller.

Kaldı ki bu yol üzerinde Havaalanımız da var. Uçağa yetişmek isteyen vatandaşlarımız doğal olarak hızlı araç kullanacaklardır.

Bir tane trafik kazasının yaşanmadığı bu yere radar koymak vatandaşa pusu kurmak değil de nedir?

Lütfen Devlet adına yetkilerini kullanan değerli kamu bürokratlarımız bu yazımı dikkate alınız!....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi