Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğrencilerinden Teknik Gezi

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğrencilerinden Teknik Gezi
Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 4. sınıf öğrencileri, danışmanları Doç. Dr. Hakan Yıldırım’ın refakatinde Şanlıurfa-Gaziantep-Adana-Mersin illerine kapsayan 5 günlük bir tek...

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 4. sınıf öğrencileri, danışmanları Doç. Dr. Hakan Yıldırım’ın refakatinde Şanlıurfa-Gaziantep-Adana-Mersin illerine kapsayan 5 günlük bir teknik gezi gerçekleştirdi.

Gezi kapsamında öğrenciler, mesleki konularda faaliyet gösteren firmaları gezme fırsatı buldu. Öğrenciler, Antepfıstığı Araştırma İstasyonu, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Merkezi, Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarsus-Erdemli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlükleri gibi resmi kurumları yerinde ziyaret etti.

Özel firmalardan Adana’da faaliyet gösteren Sunar Grup bünyesinde yer alan NÇS tarım meyve bahçesi ve yine Adana’da faaliyet gösteren ve Türkiye’nin en büyük çilek fidesi ve meyvesi üreticilerinden Yaltır tarım seraları gezilmiş ve yetkililerden bilgi alan öğrenciler, Mersin’de faaliyet gösteren meyve-sebze paketleme firması ve Gökalp narenciye firmasına ait muz seralarında teknik incelemeler yaptı.

ZİRAAT FAKÜLTESİ BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 4. SINIF ÖĞRENCİLERİ, DANIŞMANLARI DOÇ. DR. HAKAN YILDIRIM’IN REFAKATİNDE ŞANLIURFA-GAZİANTEP-ADANA-MERSİN İLLERİNE KAPSAYAN 5 GÜNLÜK BİR TEKNİK GEZİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.