Dicle Üniversitesi’nde Seramik Sergisi Açıldı

Dicle Üniversitesi’nde Seramik Sergisi Açıldı
Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencilerinin düzenlediği ’Seramik sergisi’ düzenlenen törenle açıldı.DÜ Eğitim Fakültesi güzel sanatlar galerisinde gerçekleştir...

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencilerinin düzenlediği ’Seramik sergisi’ düzenlenen törenle açıldı.

DÜ Eğitim Fakültesi güzel sanatlar galerisinde gerçekleştirilen sergiye, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Açılışını Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hakan İnce ve Güzel Sanatlar Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Evren Daşdağ yaptı. Sergide 55 öğrencinin 100’e yakın eseri sergilendi.

Güzel Sanatlar Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Evren Daşdağ, bu kadar önem atfedilen bir nesneyi elle şekillendirdiklerini söyledi. Doç. Dr. Daşdağ, "Biz neler yapabiliriz dedik. Buna ruhumuzu kattık. Buna gönlümüzü kattık. Buna zihinsel üretimimizi kattık ve Tasarladık. Onların hocası olarak ben de özgürlüğe kanat açmış kuşları vurgulamak için kuş temasıyla çalıştım. Bu kuşların bir tarafından bakıldığında kanatlarını açmış uçmaya hazır bir kuş ama arkasını çevirip baktığınızda da kollarını açmış sevgiyle etrafını kucaklayan, yaradanına dua eden elleri göreceksiniz" dedi.

Hem işlevsel hem de estetik formlarda olan bauhaus türü eserlerin üretildiği sergide, insan ve kuş formlarında öyküsü olan kutulara yer verildi.

DÜ güzel sanatlar galerisinde gerçekleşen sergi, 9 Nisan’a kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ZİYA GÖKALP EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN DÜZENLEDİĞİ “SERAMİK SERGİSİ” DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.