Dilenen Sığınma Kampına Gönderilecek

Dilenen Sığınma Kampına Gönderilecek
Siirt Belediye Zabıta Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü Yabacı Şube Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde son günlerde sayıları hızla artan dilenci sığınmacılara yönelik harekete geçerek, adresi tespit ed...

Siirt Belediye Zabıta Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü Yabacı Şube Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde son günlerde sayıları hızla artan dilenci sığınmacılara yönelik harekete geçerek, adresi tespit edilen dilencileri AFAD kamplarına gönderecek.

Suriye’den geldikleri belirlenen sığınmacılar, kenttin en işlek caddelerinde vatandaşların duygularını istismar ederek dilencilik yapmaları halk arasında rahatsızlığa neden olamaya başladı. Gelen tepkiler üzerine harekete geçen Siirt Belediye Zabıta Müdürlüğü ile Siirt Emniyet Müdürlüğü Yabancı Şube Müdürlüğü ekipleri, kenttin en işlek caddesinde dilenci avına çıktı.

Denetimlerde dilenen sığınmacıların ve yerli yurttaşların kimlik ve adres bilgileri alınırken, dilendiği tespit edilenlerin önümüzdeki günlerde bölgede bulunan AFAD kamlarına gönderileceği, dilenen yerli vatandaşların ise ihtiyaçlarının karşılanması için Siirt Valiliği bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yönlendirileceğini belirtildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.