Din, Birbirimizi Sevdikçe Tamamlanır

Din, Birbirimizi Sevdikçe Tamamlanır
Kahramanmaraş Milletvekili TBMM Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir ÜNAL, Peygamber Efendimiz’in doğumuna atfen kutlanan “Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Kahramanmaraş Milletvekili TBMM Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir ÜNAL, Peygamber Efendimiz’in doğumuna atfen kutlanan “Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle bir mesaj yayınladı. ÜNAL mesajında sevginin Müslümanlar ve insanlık için Peygamberimizin getirdiği en önemli toplumsal olgu ve değer olduğuna işaret ederek, Peygamber sevgisi ve O’nun muhabbet mesajını daha iyi anlamamız gerektiğini vurguladı. Mahir ÜNAL mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Aşk, sevgi ve rahmet peygamberi bir Hadislerinde “İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız.” buyurarak İman, sevgi ve muhabbeti toplumsal barışın temeli kılmıştır. Kutlu Nebi, Allah’ı sevmeyi, insanların birbirini sevmesiyle tamamlanacağını buyurmuşlardır.

Yüce Peygamberimiz’de örneklenip, kendini bulan ilahi sevgi, bizim medeniyet anlayışımızı, insan ve hayat tasavvurumuzu ortaya koyar. Çünkü bizim kültürümüzde Ahmet Yesevî, Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bayram Velî, Somuncu Baba, Hacı Bektaş Velî gibi sevgi ve gönül insanları vardır. Şahsımız için istediğimizi, başkası için de istemek, varlığı sevgi ve şefkatle kucaklamak, yaratılanı yaratandan ötürü sevmek bizim iç dünyamızın ve medeniyet anlayışımızın esasıdır. Bu medeniyet anlayışında şiddete, öfkeye, kin ve nefrete, adaletsizliğe, merhametsizliğe, zulme ve haksızlığa asla yer yoktur.

Kutlu Doğum Haftası’nın, Canlar Cananı Peygamberimizin yürekleri muhabbetle kavuşturan çağrısına el vererek, maddi -manevî hayatı zenginleştirmenin, barış ve esenlik içinde emin yaşamanın, uzağı yakın etmenin ve kardeşlik içerisinde beraber yürüme azamimizi artırmasını ümit ederim.

Kutlu Doğum Haftasının tüm insanlığa sevgi, rahmet, huzur ve barış getirmesini, O’nun (sav) muhabbet mesajını, kardeşlik mesajını daha iyi anlamamıza vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.