Diş Hekimleri Tabutla Yola Çıkacak

Diş Hekimleri Tabutla Yola Çıkacak
Antalya Diş Hekimleri Odası, Sağlık Bakanlığı’nın Diş Hekimlerini konu alan taslak yönetmelik ile emeklerinin öldürüldüğünü öne sürerek tabutlu protesto yaptı.Antalyalı diş hekimleri, ağız ve diş sağl...

Antalya Diş Hekimleri Odası, Sağlık Bakanlığı’nın Diş Hekimlerini konu alan taslak yönetmelik ile emeklerinin öldürüldüğünü öne sürerek tabutlu protesto yaptı.

Antalyalı diş hekimleri, ağız ve diş sağlığı hizmeti sunan özel sağlık kuruluşlarının yönetmeliğinin değiştirilmesi için hazırlanan taslağı, üzerinde “Diş hekimliği mesleği” yazan siyah tabut ile Antalya Diş Hekimleri Odası’nda protesto etti.

Antalya Diş Hekimleri Odası Başkanı Hüseyin Tunç, Sağlık Bakanlığı’nın mesleklerini konu alan bir taslağı hazırlarken Türk Dişhekimleri Birliği’ni dışladığını öne sürerek bakanlığın tutumunu protestolarına gerekçe gösterdi. Hazırlanan taslakla mesleklerinin hiçe sayılıp sağlıktan daha çok ekonomik boyutunun ön plana çıkarılmak istendiğini ileri süren Tunç, “Taslak yürürlüğe girerse önce muayene sonra poliklinik ve en sonda merkezlerin ortadan kaldırılacağını söyleyebiliriz. Diş hekimleri sermayenin tekelinde, özlük haklarından yoksun, ücretli çalışanlar haline gelecek” dedi.

Türk Dişhekimleri Birliği ile Ankara’da taslağa ’hayır’ demek için bugün tabutla birlikte yola çıkacaklarını belirten Tunç, “Bugün akşam yola çıkacağız ve Ankara’da Sağlık Bakanlığı önünde bu yönetmeliği protesto edeceğiz. Bu yönetmelik taslağı ile diş hekimliği mesleğini siz öldürüyorsunuz. Biz size mesleğimizin cenazesini getirdik. Gereğini siz yaparsınız” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.