Diş Teli Kullananlar, Ramazan'da Dikkat

Diş Teli Kullananlar, Ramazanda Dikkat
Ramazan ayı boyunca yapılacak ağız ve diş bakımı, sadece sağlık açısından değil aynı zamanda oruç ritüelinin doğru gerçekleştirilmesi için de büyük önem taşıyor.

- Ramazan ayı boyunca yapılacak ağız ve diş bakımı, sadece sağlık açısından değil aynı zamanda oruç ritüelinin doğru gerçekleştirilmesi için de büyük önem taşıyor.

Konuyla ilgili olarak özellikle diş teli kullananları uyaran Lingual Ortodonti Uzmanı Cem Caniklioğlu, “Sahur sonrası dişleri iyice fırçalamak ve ağzın içini defalarca kez çalkalamak gerekiyor. Ancak diş teli kullananlar için ağız ve diş temizliğinde sadece bu kadarlık bir bakım yeterli olmayacaktır” dedi. Caniklioğlu, şu uyarılarda bulundu:

"Diş Fırçalamak: Sahurdan sonra mutlaka dişler iyice fırçalanmalı. Görünmeyen diş teli kullananlar da, tıpkı klasik ortodontik tel kullananlar gibi, diş telleri için özel olarak üretilmiş diş fırçaları ve ağız duşu kullanmalıdır.

Diş ipi ve diş arası fırçası: Braketler ve tellerin varlığı özellikle tellerin içeriden uygulandığı hastalarda yemek artıklarının birikmesine fırsat verir. Bu nedenle, dişler fırçalandıktan sonra kalabilecek yiyecek artıkları için mutlaka diş ipinden ve diş arası fırçasından faydalanmalıdır.

Kontrol: Gün içinde orucumuz ile ilgili bizi şüpheye düşürecek durumlar yaşamamak için dişler ve ağız, tamamen temizlendikten sonra, bir ayna yardımıyla son kez kontrol edilmelidir".

Dr. Cem Caniklioğlu, ağızda oluşabilecek bakterilere de değinerek, konuyla ilgili “Ağız içinin uzun süre boş kalması, buradaki bakteri oluşumunu da çoğaltabilecek bir durum. Bu nedenle, ramazanda braket kullanan hastaların ağız içi gargalarını düzenli olarak kullanmalarını öneriyorum” dedi.

DİŞ TELİ KULLANANLAR, RAMAZAN'DA DİKKAT

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.