Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ’’Sesinizi Yükseltin’’

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ’’Sesinizi Yükseltin’’
Almanya’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa’da İslam düşmanlığının arttığına dikkat çekerek, “Irkçılığa karşı sesinizi yükseltin” d...

Almanya’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa’da İslam düşmanlığının arttığına dikkat çekerek, “Irkçılığa karşı sesinizi yükseltin” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu resmi temasları kapsamında geldiği Almanya’nın başkenti Berlin’de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine hitap eden Çavuşoğlu, Avrupa ülkelerinde ırkçılık ve İslam düşmanlığı konusunda Türk vatandaşlarının seslerini yükseltmelerini isteyerek, Pegida gibi oluşumların karşısında dik durulması gerektiğini ifade etti. Çavuşoğlu, Avrupa ülkelerinde ırkçılık, İslam, Yahudi düşmanlığı olduğunu belirterek, bu akımları destekleyen partilerin de olduğuna ve merkez partilerinden bu partilere oy kayması olduğuna dikkati çekti. Aşırılığın arttığı bir dönümde daha güçlü durmak gerektiğine de değinen Çavuşoğlu, “Pegida gibi İslam ve Türk karşıtı oluşumlara karşı girişmelere sizlerde hiç korkmadan sesinizi yükseltin. Çünkü sizler bu ülkenin ana unsurusunuz. Bu ülkeye sığıntı değilsiniz. Geldiğiniz günlerden beri bu ülkenin kalkınmasına restore edilmesine herkesten daha fazla katkı sağladınız. Önünüze çıkan engeller karşısında güçlü bir şekilde sesinizi yükseltin. Siyasi partileri yönelik eleştirilerini ve düşüncelerinizi arttırarak belirtmelisiniz. Bu kışkırtma değil, hak aramadır. Siyasi partilere ‘Böyle bir zamanda Avrupa’nın değerlerini savunmayacaksınız da ne zaman savunacaksınız?’ sorusunu sormalısınız. Eğer merkezdeki siyasi partiler bu oluşumlar karşısında sağlan duramazlarsa Avrupa’ya bekleyen çok ciddi tehlikeler var demektir” dedi.

"AVRUPA’YI TEHDİT EDEN İKİ UNSUR VAR"

Avrupa ülkelerini tehdit eden ikin unsur olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Birincisi terör, yabancı savaşçılar dâhil. İkincisi artan ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve her türlü İslam ve Hristiyan karşıtlığı antisemitizm ve her türlü ayrımcılıktır. Her ikisi de birbirinden tehlikelidir. Her ikisi de birbirini tetikliyor. Bir birinden besleniyor. Ve ikisi ile de mücadelede çok güçlü olmamız lazım. Hiçbir zamanda bu mücadeleyi verirken de, hakkımızı arakan de çekinken davranmanıza gerek yoktur. Çünkü sizler güç birliği içinde olursanız bu haklarınızı hak etmiş olursunuz. Kimse size bir şey yakıştıramaz. Türklerin Müslümanların terörler bağlantısı konusunda kimse size bir şey yakıştıramaz ve bu haksızlık olur” dedi.

Avusturya’da kabul edilen İslam yasasıyla ilgili görüşlerini dile getiren Çavuşoğlu, ‘Avusturya’nın Müslüman din adamlarını biz yetiştireceğiz’ yaklaşımının yanlış olduğunu belirterek, Türkiye’den Avrupa’ya gönderilen din görevlilerinin ayrımcılığa ve aşırılığa müsaade etmediğini kaydetti. Türkiye’deki yabancı din adamlarına hizmetlerinde kolaylık amacıyla vatandaşlık verildiğini hatırlatan Çavuşoğlu, ancak aynı yaklaşımı bu ülkelerinin bazılarında görmediklerini dile getirdi.

"SANDIĞA MUTLAKA GİDİN"

Yurtdışındaki Türklerin Türk dış politikasının öncelikleri arasında bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, yurtdışındaki vatandaşlarımıza hizmet veren Büyükelçilik ve Başkonsolosluklar gibi fiziki imkânları iyileştirildiğini belirtti. Seçimlerde oy kullanılmasına dikkat çeken Çavuşoğlu, “7 Haziranda yapılacak olan genel seçimlerde sizlerde oy kullanacaksınız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde özellikle randevu sisteminden dolayı istediğimiz katılımı göremedik. 7 Haziran seçimlerinde sizlerden ciddi bir katılım bekliyoruz. Oy verin ki Türkiye’nin yönetiminde siz de söz sahibi olun. Hangi partiye oy verecekseniz verin ama mutlaka oyunuzu kullanın ve katılım çok olsun. Hakkınızı kullanın. STK’lar vatandaşlarımıza oy kullanabilmeleri için destek olmalıdır. Bir taraftan Türkiye’den bağınızı koparmayacaksınız dininizi, dilinizi ve kültürünüzü unutmayacaksınız, diğer taraftan da yaşadığınız. Avrupa ülkelerinde entegre olacaksınız. Yaşadığınız ülkede de oy kullanarak daha güçlü olursunuz. Bu ülkelerin kültürünü eğitimine katkı sağladınız şimdide siyasetine katkı sağlayacaksınız” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.