Dışişleri Bakanlığı İsrail’i Kınadı

Dışişleri Bakanlığı İsrail’i Kınadı
Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Batı Şeria’da Filistin köylerine ait araziye yasadışı yerleşim faaliyetlerinde bulunmak üzere el koyma kararını kınadı.

- Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Batı Şeria’da Filistin köylerine ait araziye yasadışı yerleşim faaliyetlerinde bulunmak üzere el koyma kararını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “İsrail'in, Batı Şeria'da Filistin köylerine ait geniş bir araziye yeni yasadışı yerleşim faaliyetlerinde bulunmak üzere el koyma kararını kınıyoruz. İsrail’in Batı Şeria’da son otuz yıldaki en büyük ölçekli araziye el koyma girişimi olduğu anlaşılan söz konusu karar, bu ülkenin işgal altındaki Filistin topraklarındaki uluslararası hukuka aykırı uygulamalarını bir kez daha gözler önüne sermiştir. İsrail ile Filistin arasında uzun çabalar sonucunda Gazze'de sağlanan ateşkes ortamına olumsuz yansımaları olabilecek, kalıcı barış ve iki devletli çözüm zeminini tahrip edebilecek adımlardan kaçınılması elzemdir. Bu çerçevede, İsrail'in uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerine riayet ederek bu karardan vazgeçmesini bekliyoruz” denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.