Dışişleri: Türkiye geçmişte olduğu gibi...

Dışişleri: Türkiye geçmişte olduğu gibi...
ışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, geçmişte olduğu gibi zor dönemlerde bundan böyle de Yemen'in yanında olmayı sürdüreceğini açıkladı.

ışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, geçmişte olduğu gibi zor dönemlerde bundan böyle de Yemen'in yanında olmayı sürdüreceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye'nin, dost ve kardeş Yemen'de meşru devlet otoritesinin bir an evvel tesisi suretiyle istikrar ve güvenliğin yeniden hâkim kılınmasını arzu ettiği vurgulanarak bu yöndeki çabaları desteklediği kaydedildi. Açıklamada, "Ülkede şiddet ve kuvvete başvurmak suretiyle fiili kontrol elde eden güçlerin yol açtığı olumsuz insani şartların iyileştirilmesi ve mağdur durumda olan Yemenli kardeşlerimizin temel ihtiyaçlarına katkı sağlanması için meşru Yemen makamlarıyla eşgüdüm içinde gerekli çalışmalar yapılmıştır. Bu çerçevede, 2015 yılında gerçekleştirilen yardımlara ilave olarak gıda ağırlıklı 6.000 ton insani yardım malzemesi taşıyan bir yardım gemimizin Yemen'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 13 Şubat 2016 tarihinde Mersin'den yola çıkması öngörülmektedir."

"Türkiye, geçmişte olduğu gibi zor dönemlerde bundan böyle de Yemen'in yanında olmayı sürdürecektir" denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Türkiye, insani görev ve sorumluluklarının bilinciyle, dünyanın her neresinde olursa olsun muhtaç insanlara en hızlı ve en etkin şekilde insani yardım ulaştırabilmek için bütün kurum ve kuruluşlarıyla seferber olmaya devam etmektedir."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.