Dışişleri’nden Suriye rejimine kınama

Dışişleri’nden Suriye rejimine kınama
Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de rejim ile destekçilerinin son birkaç günde Halep ve çevresinde yoğunlaştırdıkları, 300'den fazla sivilin ölümüne...

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de rejim ile destekçilerinin son birkaç günde Halep ve çevresinde yoğunlaştırdıkları, 300'den fazla sivilin ölümüne yol açan hava saldırılarını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Suriye'de rejim ile destekçilerinin son birkaç günde Halep ve çevresinde yoğunlaştırdığı ve üç yüzden fazla sivilin ölümüyle, yüzlerce insanın yaralanmasına yol açtığı hava saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Rejim bu saldırılarla kendi halkını acımasızca katletmekte, hastaneler, su pompa istasyonları, acil durumlara mukabele merkezleri gibi tamamen insani ihtiyaçların karşılandığı altyapıyı özellikle hedef almaktadır. Yeni bir ateşkes sürecini hayata geçirmek için ülkemiz dahil bir grup ülkenin yoğun çaba sarf ettiği bir dönemde yapılan bu saldırılar, rejimin ve destekçilerinin Suriye'de siyasi bir çözüme niyetleri olmadığını bir kere daha göstermiştir. Bu eylemler sadece savaş suçu değil aynı zamanda insanlığa karşı işlenmiş vahim bir suçtur ve uluslararası insani hukukunun ağır bir ihlalini teşkil etmektedir."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.