Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan, Düzce’de Aile Okulu Semineri

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan, Düzce’de Aile Okulu Semineri
Düzce’de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Aile Okulu Semineri’nde konuşan Doktor Semin Güler Oğurtan, aile yapılarında yaşanan olumsuzlukları, boşanmaların sebep ve sonuçlarını anlattı.

- Düzce’de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Aile Okulu Semineri’nde konuşan Doktor Semin Güler Oğurtan, aile yapılarında yaşanan olumsuzlukları, boşanmaların sebep ve sonuçlarını anlattı.

Düzce Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen seminere Düzce Müftüsü Selami Emen ve din görevlileri katıldı.

Seminerde ilk sunumu Uzman Psikolog Ahmet Yılmaz tarafından sinevizyon eşliğinde eşler arası iletişim ile ilgili bilgiler verildi.

Yılmaz, eşler arası iletişimi anlatırken yaşanmış hikayelerle örnek verdi, çocukların eğitiminde de zarar veren olgulardan uzak durulması uyarısında bulundu.

Yılmaz, ailede iletişimde 3 konu olduğunu söylerken, bunları eşler arası iletişim, çocuklar arasındaki iletişim ve çocukların anne baba ile arasındaki iletişim olarak ifade etti.

Yılmaz, “Çocukların bir biri arasındaki iletişim eşler arası iletişime bağlıdır. Bir ailede eşler birbirine sevgili ve saygılıysalar, çocuklar arasındaki iletişim de çok sağlıklı olacaktır” dedi.

Uzman Psikolog Ahmet Yılmaz’ın ardından ise Doktor Semin Güler Oğurtan, kürsüye gelerek sinevizyon eşliğinde sebep ve sonuçlarıyla boşanma ile ilgili bilgiler aktardı. Boşanmaların yüksek olduğu Düzce’de din görevlilerine verilen eğitim biraz daha fazla önem kazandı.

Oğurtan, boşanmaları anlatırken, batıdaki gibi Türkiye’de de boşanmaların pastalarla kutlandığını vurguladı. “Boşanmaya harcayacağınız çaba veya mücadele gücünü boşanmadan önce evliliğinizin düzelmesine, iletişimin güzelleşmesine, çocuğunuza yapacağınız sevgi yatırımına harcarsanız daha hayırlı olur” dedi.

Verilen aranın ardından ise ikinci bölümde Fatma Kotan tarafından “Çocukluk Döneminde Din Ve Değer Eğitimi”, Uzman Psikolog Yunus Aydın tarafından Ergen Sorunları ve Gençlerle iletişim” ve son olarak Prof. Dr. Abdullah Kahraman tarafından “Kur’an Işığında Model Aile” konferansı verildi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NDAN, DÜZCE’DE AİLE OKULU SEMİNERİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.