Diyanet Sen Niğde Şubesi Konferans Düzenledi

Diyanet Sen Niğde Şubesi Konferans Düzenledi
Diyanet Sen Niğde Şubesi tarafından düzenlenen ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Bilimdalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvalı’nın katıldığı konferans Niğde İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlendi.

- Diyanet Sen Niğde Şubesi tarafından düzenlenen ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Bilimdalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvalı’nın katıldığı konferans Niğde İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlendi.

İslam’da Cihat ve Ümmetin Vahdeti konulu konferansa ilgi büyüktü.

Konferansa Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Müftü Vekili Mustafa Balcıoğlu ve çok sayıda davetliler katıldı.

Konferans Kuran-ı Kerim okunmasıyla ve ilahi dinletisiyle başladı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Bilimdalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvalı konferansta katılımcılara önemli bilgiler verdi.

Ayvalı, ‘20, 23 sene gibi çok kısa bir zamanda Arabistan halkını dünyada bir benzeri görülmemiş yüksekliklere medeniyete kavuşturan İslamiyet 30 sene gibi çok kısa bir zamanda da Mezopotamya, İran ve Hindistan’a, Anadolu’ya , Mısır ve Kuzey Afrika’ya Kıbrıs’a kadar yayılarak büyük İslam devletlerinin korkulmasına sebep olmuştur. Aslında yarım asır devletler tarihinde çok kısa bir dönem sayılır. Peygamber efendimizin devri umum vazifelerini tam olarak yaptıklarından dolayı kendilerine hulefa-i raşidin rasid halifeler denilen 4 halife devri bütün tarih buyunca İslami faziletlerin yaşandığı asıl saadet altın çağ olarak kabul edilir’ dedi.

Prof Dr. Ayvalı, ‘Daha sonraki asırlarda Afrika’nın ortalarına, İspanya’ya Afgan içlerine götürülen İslam ve medeniyeti gittiği her yerde insanlara adalet ve emniyet, huzur ve sadet dağıttığı gibi ilmin ve tekniğin en son mahsullerini de bol bol saçmıştır. Bizim ecdadımızın diğer süper devletlerde farkı vardır. Diğer süper devletler insanların can, mal, ırz emniyetlerine halel getirmişlerdir ama bizim ecdadımız gitmiş oldukları her yere az evvel saydığım gibi ilim, irfan, fazilet, ahlak, medeniyet, hakkaniyet, adalet insan hakları götürmüşlerdir fed ettikleri yerlerdeki bütün insanların can, mal ve ırz emniyetlerini korumuşlardır, dillerin de dinlerinde serbest bırakmışlardır. Bizim Müslümanlığımıza hayran kalanlar İslamiyet’e şereflensin demişlerdir’ şeklinde konuştu.

DİYANET SEN NİĞDE ŞUBESİ KONFERANS DÜZENLEDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.