Diyarbakır Dü Öğrencileri Dostane Ve Dürüst Oyun Ödülüne Layık Görüldü

Diyarbakır Dü Öğrencileri Dostane Ve Dürüst Oyun Ödülüne Layık Görüldü
Ankara ilinde yapılan Türkiye Üniversite Sporları Havalı Silahlar yarışmasında Diyarbakır Dicle Üniversitesi gerek saha içi gerekse de saha dışında hakem sporcu ve teknik ekipler nezdinde sergilemiş o...

Ankara ilinde yapılan Türkiye Üniversite Sporları Havalı Silahlar yarışmasında Diyarbakır Dicle Üniversitesi gerek saha içi gerekse de saha dışında hakem sporcu ve teknik ekipler nezdinde sergilemiş olduğu olumlu ve yapıcı davranışlarından dolayı Fair Play olarak bilinen dürüst oyun ödülüne layık görüldü.

Havalı silahlar müsabakasına ilk kez katılmasına rağmen iyi bir performans sergileyen Dicle Üniversitesi, kurallara uygun olarak hareket etmek ve hakça davranış sergilemek olarak kabul edilen Fair Play ödülüne layık görüldü. Toplam 28 üniversitenin katılım sağladığı yarışmada, katılımcılar tarafından dostane ilişkiler ve centilmence davranışları ile büyük beğeni toplayan Diyarbakır Dicle Üniversitesi takımında aynı müsabakada yarışan sporculardan Uğur Kılıç ve Ömer Kaya onur madalyası almaya hak kazandı. Katıldığı bütün müsabakalarda sportif başarıları ile ön plana çıkan Dicle üniversitesi, bir yandan da dostane ilişkiler ve centilmence davranışları ile göz doldurmaya devam ediyor.

DÜ’NÜN SPORCULARI ÖRNEK DAVRANIŞLARIYLA AYAKTA ALKIŞLANDI

Benzer bir olayın daha önce Antalya ilinde 25 şubat tarihinde yapılan üniversiteler arası Futsal grup müsabakalarında yaşandığına dikkat çeken takım Antrenörü Nihat Mızrak, “Harran Üniversitesi ile karşı karşıya gelinen müsabakada takımın en önemli oyuncularından Ferit Pozat adlı başarılı sporcumuz kaleci ile baş başa kaldığı pozisyonda onu marke eden rakip oyuncudan kurtulduğu esnada rakibinin yerde kalarak sakatlık geçirdiğini fark edip gol atmaktansa topu dışarı atmayı tercih edip rakibinin sağlığını düşünmüş oldu. Sporcumuzun bu örnek davranışından dolayı karşılaşmayı izleyen bütün sporcu ve hocalar tarafından hep birlikte ayakta alkışlandı. Dicle Üniversitesi bu örnek davranışından dolayı turnuva boyunca herkesin sempatisini de kazandı” dedi.

"ÖĞRENCİLERİN FAİR-PLAY ÖDÜLÜ ALMASI DİYARBAKIR İMAJI AÇISINDAN ÖNEMLİDİR"

Dicle Üniversitesi öğrencilerinin Fair- Play, yani rakibe karşı, düşmanca değil de dürüst ve saygılı davranışlar sergileme ödülü almasının Diyarbakır İmajı açısından son derece önemli olduğunun altını çizen Dicle Üniversitesi Spor Birliği Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, şiddetin ve ötekine saygısızlığın bu denli Türkiye gündemini işgal ettiği bir dönemde Diyarbakırlı öğrencilerin davranışlarından ötürü saygı ödülü almasının üzerinde düşünülmesi ve öne çıkarılması gereken bir durum olduğunu söyledi. Tüm Diyarbakırlıları ve Diyarbakır’ın normalleşmesini önemseyen herkesi bu gençleri kutlamaya ve takdir etmeye davet eden Eyigün, “Bunlar, belki de çok büyük bütçelerle yapılmayan Diyarbakır’ın Batı kamuoyundaki algısına hizmet etmişlerdir. Ayrıca çok büyük göç alan Diyarbakır’da göçle gelen çocukların kent ortamında anomik davranışlar sergilememesi için de bu ağabey ve ablaları rol model olmuşlardır. Bu gençler, aldıkları Fair Paly ödülü ile ne kadar çok gündeme gelirlerse, ilk ve orta öğretimde okuyan çocuklarımızın dünyasına girmeleri de o kadar fazla olacaktır” diye konuştu.

Eyigün, ayrıca oyunda sergiledikleri tutum ve davranışlarından dolayı, ödüle layık görülen öğrencileri ve eğitmenleriyle gurur duyduklarını söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.