Diyarbakır Emniyet Müdürü’nden Şehit Polis Açıklaması

Diyarbakır Emniyet Müdürü’nden Şehit Polis Açıklaması
Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Çınar ilçesinde polise yönelik yapılan silahlı saldırı sonrası açıklama yaptı. Dr. Böğürcü, vatandaşın sorusuna nezaketen inip cevap veren polis memurları...

Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Çınar ilçesinde polise yönelik yapılan silahlı saldırı sonrası açıklama yaptı. Dr. Böğürcü, vatandaşın sorusuna nezaketen inip cevap veren polis memurlarına her zamanki gibi kalleşçe saldırı yapıldığını söyledi.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan polis memuru Mehmet Uyar’ın şehit edilmesinin ardından, Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine gelen Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, hastane çıkışı açıklamalarda bulundu. Dr. Böğürcü, olayda bir şehidin olmadığını birde bir vatandaşın hayatını kaybettiği ve iki tane şehidin olduğunu vurguladı. Dr. Böğürcü, “Olayda 3 kişi yaralandı. Biri meslektaşımız diğer iki kişi orada yerel iş yapan vatandaşımızdı, onlardan biri de şehit oldu. Bir diğer vatandaşımızın ise hayatı tehlikesi devam ediyor. Polis memurları akşam göreve çıkıyorlar. Çınar’da herkes birbirini tanıyor. Şehit arkadaşımız 5 yıldır orada görev yapmaktadır. Son derece sevilen ve takdir edilen bir memurdur. Vatandaşlar görevli memura bir şey soruyorlar. Nezaketen araçtan inip onlarla konuşuyor. O sırada kendilerini takip eden bir araçtan her zaman yapıldığı gibi kalleşçe sıkılıp kaçılıyor. Olay yerinde 22 adet boş kaleşnikof kovanı bulunuyor. Allah rahmet eylesin. Şuna inanıyoruz ki hiç bir şey bizi bu vatanı savunmaktan alıkoymayacaktır. Şuan için herhangi yakalanma yok. Operasyonlar devam ediyor" dedi.

“SUR İLÇESİNDE YOL KAPATMAK İSTEDİLER”

Aynı olayların Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde de yaşandığını hatırlatan Dr. Böğürcü, Sur ilçesinde de yol kapatmak isteyen gruplar olduğunu ifade etti. Böğürcü, “Arkadaşlarımıza uzun namlulu silahlarla yine ateş ettiler. Neticede özel hareket polisleri birini bacağından yaralı olarak yakaladı. Yanında birde arkadaşı vardır. Onların tahkikatı devam ediyor” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.