Diyarbakır Polisi Sur İlçesinde Güven Ve Huzur Uygulaması Yaptı

Diyarbakır Polisi Sur İlçesinde Güven Ve Huzur Uygulaması Yaptı
Diyarbakır polisi merkeze bağlı Sur ilçesinde, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla asayiş, güven ve huzur uygulaması yaptı. 850 polisin katıldığı uygulamada, 2 adet ruhsatsız silah ve merm...

Diyarbakır polisi merkeze bağlı Sur ilçesinde, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla asayiş, güven ve huzur uygulaması yaptı. 850 polisin katıldığı uygulamada, 2 adet ruhsatsız silah ve mermileri ile aranan 5 şahıs yakalandı. Uygulamalar sırasında tombala oynatan 3 işyerine adli işlem yapıldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, merkez Bağlar ve Yenişehir ilçesindeki huzur ve güven uygulamasını bu kez Sur ilçesinde gerçekleştirdi. Uygulama öncesi polisler, Bağlar ilçesinde bulunan Diyarbakır il Emniyet Müdürlüğü binasında toplandı. Uygulamada, motorlu yunuslar, özel harekat, terörle mücadele, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı hırsızlık, ahlak, yankesicilik ve dolandırıcılık ile narkotimler ve çevik kuvvet ekipleriyle birlikte toplam 850 polis yer aldı. Uygulama yapan ekiplere, motorlu yunuslar, zırhlı araçlar ve Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) destek verdi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü binasında toplanan ve uygulamaya katılacak olan polislere konuşan Asayişten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat İbrahim Yavuz, uygulamaya katılan polislerin birçoğunun gündüzden fedakarlık ettiğini söyledi. Yavuz, “Polisliğin çok zor bir meslek olduğunu bilerek seçtiniz. Daha önce Bağlar ve Yenişehir ilçelerindeki uygulamalara katıldınız. Son derece verimli sonuçlar elde ettik. Esrar maddesi ve silah gibi malzemeler ele geçirdik. Halkımızdan bunun geri dönüşümünü alıyoruz. Suçlu dahi olsa bizim insanımız olduğunu unutmayın. Kötüleri iyilerin arasından temizlemektir amacımız” dedi.

Ekiplere yapılan konuşmanın ardından uygulamayı yöneten Asayişten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat İbrahim Yavuz, konvoy halinde polislerle birlikte Sur ilçesine hareket etti. Oluşturulan 15’şerli gruplara özel hareket polisleri öncülük etti. Cadde ve sokaklara giren ekipler, şüpheli tüm şahısları durdurarak kimlik ve üst araması yaptı. Aramalar sırasında bir kahvehaneye giren ekipler, tombala oynayanları suçüstü yakaladı.

Sur ilçesinde saat 22:30’da başlayan uygulama gece saat 01:30’da sona erdi. Ekipler, uygulama sırasında 2 adet ruhsatsız silah ve çok sayıda fişek ile aranan 5 şahısı yakaladı. Ayrıca uygulamalarda tombala oynatan 3 işyerine ise adli işlem yapıldı.

Uygulamanın ardından Asayişten sorumlu il Emniyet Müdür Yardımcısı Murat İbrahim Yavuz, polis memurlarına teşekkür ederek, 2 ruhsatsız silah aranan 5 şahısın yakalandığını ve 3 işyerine işlem yapıldığını ifade etti.

DİYARBAKIR POLİSİ MERKEZ SUR İLÇESİNDE ASAYİŞ UYGULAMASI YAPTI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.