Diyarbakır Ve Şanlıurfa'da Konut Satışları Azaldı

Diyarbakır Ve Şanlıurfada Konut Satışları Azaldı
Diyarbakır ve Şanlıurfa bölgesinde Mart ayında konut satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,96 oranında azaldı. İpotekli satışlar yüzde 45,60 azalırken, diğer satışlar ise yüzde 5,65 artış gösterdi.

- Diyarbakır ve Şanlıurfa bölgesinde Mart ayında konut satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,96 oranında azaldı. İpotekli satışlar yüzde 45,60 azalırken, diğer satışlar ise yüzde 5,65 artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürü M. Salih Uras, Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın içerisinde yer aldığı TRC2 bölgesine ait Mart ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, TRC2 bölgesinde konut satışları Mart ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,96 oranında azalarak bin 935’e geriledi. İller bazında değerlendirildiğinde, konut satışları Diyarbakır’da Mart ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,33 oranında azalarak 916’ya geriledi. Şanlıurfa’da ise yüzde 7,83 oranında artarak bin 19’a yükseldi. Diyarbakır’da yapılan konut satışlarının yüzde 48’ini ilk satışlar, yüzde 52’sini ise 2. el satışlar oluşturdu. Şanlıurfa’da ise yapılan konut satışlarının yüzde 62’sini ilk satışlar, yüzde 48’ini ise 2. el satışlar oluşturdu. Diyarbakır’da ipotekli satışlar, konut satışlarının yüzde 25’ini, Şanlıurfa’da ise ipotekli satışlar, konut satışlarının yüzde 27’sini oluşturdu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.