Diyarbakır’da Anız Yangını Adeta Cehennemi Yaşattı

Diyarbakır’da Anız Yangını Adeta Cehennemi Yaşattı
Diyarbakır-Şanlıurfa yolunda bazı köylüler tarafından yakılan ateş yangına neden oldu. Yol kenarlarında bulunan ağaçlar küle dönerken yangının başka araziye de sıçraması üzerine köylüler yangını söndü...

Diyarbakır-Şanlıurfa yolunda bazı köylüler tarafından yakılan ateş yangına neden oldu. Yol kenarlarında bulunan ağaçlar küle dönerken yangının başka araziye de sıçraması üzerine köylüler yangını söndürmeye çalıştılar.

Edinilen bilgilere göre yangın, Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolu 15. Kilometresinde bulunan 50 metrelik yol üzerinde meydana geldi. Burada bulunan bazı arazi sahibi köylüler buğday mahsullerini topladıktan sonra artta kalan anızları ateşe verdiler.Yakılan ateş yan tarafta bulunan ve buğday ekili olduğu görülen tarlaya sıçraması üzerine köylüler bu kez ateşe söndürmek için çaba harcadılar. Tarlayı biçtikleri traktörle yangın çıkaran köylüler rüzgarın etkisiyle alev alan tarlayı söndüremeyeceklerini anlamaları üzere tarlayı terk etmek zorunda kaldılar. Büyüyen anız yangını yol kenarında bulunan ağaçları küle çevirdiği görülürken yangın nedeniyle yükselen duman kenttin dört bir yanına dağıldı.

Öte yandan yetkililer Yakılmayan bir tarım arazisinin verimi de fazla olduğu ve anız yangını çıkaranların tespiti halinde dekar başına 33 lira cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

DİYARBAKIR'DA KÖYLÜLER ÇIKARDIĞI ANIZ YANGINI BAŞKA TARLAYA SIÇRAMASI ÜZERİNE SÖNDÜRMEYE ÇALIŞTILAR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.