Diyarbakır’da eş zamanlı operasyon: 12 gözaltı

Diyarbakır’da eş zamanlı operasyon: 12 gözaltı
Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik 17 adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik 17 adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı'nca Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile bölücü terör örgütü ve işbirlikçilerine yönelik çalışmalar yapıldığı belirtilerek, "Çalışmalar kapsamında tespit edilen bazı şüphelilerin "Biyografik bilgi formu" adı altındaki çizelgelerle terör örgütüne katıldığı, aralarındaki hukuki anlaşmazlıkları gidermek maksadıyla terör örgütünün sözde mahkemelerine başvurduğu tespit edilmiştir. Ayrıca Lice/Yolçatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarına ait mezarlıkta bulunan ziyaretçi defterine ölen bölücü terör örgütü mensuplarının "kahraman, şehit ve benzeri" ifadelerle anılarak, örgüte bağlılıklarını ifade ettikleri, bu suretle terör örgütü üyeliğini içselleştirdikleri ve terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilmiştir. Yapılan çalışma kapsamında aralarında Bismil DBP İlçe Eşbaşkanı ve 2 Bismil Belediyesi meclis üyesinin de olduğu 22 şüpheli tespit edilmiştir. 2 şüphelinin cezaevinde tutuklu bulunduğu belirlenmiş. Tespit edilen şüphelilerin yakalanması maksadıyla Bismil, Sur, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde adresleri tespit edilen 20 şüpheli hakkında 17 farklı adreste 26 Mayıs 2016 tarihinde saat 05.00'den itibaren Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği talimat doğrultusunda eş zamanlı olarak operasyon icra edilmiştir. İcra edilen operasyon sonucunda 12 şüpheli gözaltına alınmış, yapılan aramalarda av tüfeği, çok sayıda örgütsel doküman ve sözde bölücü terör örgütünü simgeleyen bez parçası ele geçirilmiş olup, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca çok yönlü soruşturma devam etmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.