Diyarbakır’da Esnaf Kepenk Kapattı

Diyarbakır’da Esnaf Kepenk Kapattı
Diyarbakır’da, Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) çağrısı üzerine esnaf kepenk kapattı. Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte yaklaşık 2 yıldır kepenklerin kapatılmadığı Diyarbakır’da, IŞİD’in Koba...

Diyarbakır’da, Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) çağrısı üzerine esnaf kepenk kapattı.

Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte yaklaşık 2 yıldır kepenklerin kapatılmadığı Diyarbakır’da, IŞİD’in Kobane’deki saldırılarını protesto etmek ve Kobane halkı ile dayanışma amacıyla DBP’nin yaptığı çağrı üzerine, kent genelinde kepenkler açılmadı. Çağrı nedeniyle başta Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu taşıma araçları olmak üzere, bazı minibüsler ve özel halk otobüsleri de kontak kapattı.

Diyarbakır DBP İl Başkanlığı, IŞİD’in Kobane’deki saldırılarını protesto etmek ve Kobane halkı ile dayanışma amacı ile kepenk ve kontak kapatma çağrısı yaptı. Bunun üzerine, çözüm sürecinin başlaması ile birlikte yaklaşık iki yıldır kepenklerin kapatılmadığı Diyarbakır’da bugün esnaf kepenk açmadı. Başta Bağlar ve Sur ilçeleri olmak üzere çağrıya yoğun katılım gösterildiği görüldü. Bunun yanı sıra kentte başta Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma araçları olmak üzere, birçok araç da kontak kapattı. Bu nedenle bazı otobüs duraklarında yoğunluk görüldü. Kentte çöplerin toplanmaması da dikkat çekti.

Polis, Diyarbakır genelinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.