Diyarbakır’da Gergin Anlar: 1 Polis Yaralı

Diyarbakır’da Gergin Anlar: 1 Polis Yaralı
Diyarbakır’da, ABD Adana Başkonsolosu John Espinoza’nın gelişinin ardından çıkan olaylarda yaralananlar hastaneye kaldırılırken, hastane önünde toplanan bir grup, polis ekiplerine satır ve bıçaklarla...

Diyarbakır’da, ABD Adana Başkonsolosu John Espinoza’nın gelişinin ardından çıkan olaylarda yaralananlar hastaneye kaldırılırken, hastane önünde toplanan bir grup, polis ekiplerine satır ve bıçaklarla saldırdı. 1 polis yaralanırken, emniyet güçleri grubu havaya ateş açarak dağıttı.

Edinilen bilgilere göre; İsrail’in Gazze’ye saldırısına tepkisiz kaldığını bahane eden ve bu nedenle Yenişehir ilçesinde Dağkapı meydanında Büyükşehir Belediyesi’ne ait iftar çadırı önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, iftar çadırında dağıtılmayı bekleyen yemek kazanlarındaki yemekleri ve ekmekleri yerlere dökerek burada bulunan vatandaşlara saldırdı. Olayda yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret eden Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı, Demokratik Bölgesel Parti (DBP) İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ve bir grup partiliyle birlikte yaralıların durumları hakkında bilgi aldılar.

Kışanak ve Anlı’nın hastane çıkışı basın mensuplarına açıklama yaptığı sırada burada toplanan bir grup ellerinde bulunan bıçak ve satırlarla güvenlik önlemi alan polis ekiplerine saldırınca, ortalık bir anda savaş alanına döndü.

Ellerinde bulunan satır, bıçak ve çöp konteynerleriyle güvenlik önlemi alan polis ekiplerine saldıran grubu dağıtmak için polis ekipleri de hava ateş edip gaz bombasıyla grubu dağıttı.

Tekrar hastane önünde toplanan gruptan bir kişinin yabancı bir cismi rastgele polis ekiplerine atmasıyla, bir polis amiri kafasından yaralandı.

Yaralı polisin durumunun iyi olduğu öğrenilirken, burada taşkınlık çıkaran gruba seslenen Zübeyde Zümrüt, ”Bu akşam burada toplanmamızın amacı sadece hastalarımızın ve yaralılarımızın kan ihtiyacı ve sağlık durumlarını takip etmek için buradayız ve herhangi bir durum yaşanmaması açısından yani hastalarımızı bekleyeceğiz. Onun dışında farklı bir şey beklemiyoruz. Yarın partimizin ve bizim alacağımız kararı kamuoyu ile paylaşacağız, ama bu akşam taşkınlık çıkmasını istemiyoruz” dedi

Zümrüt’ün konuşmasının ardından burada toplanan kalabalık hastane bahçesinde bekleyişine devam ederken, polis ekiplerinin hastane çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Öte yandan Dağkapı meydanında Büyükşehir Belediyesi’ne ait çadıra yapılan saldırıda 3’ü ağır 8 kişi yaralanırken, yaralılardan Osman Ocaklı isimli vatandaşın durumunun ağır olduğu ve ameliyata alındığı öğrenildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.