Diyarbakır’da Kasım Ayında Konut Satışları Arttı

Diyarbakır’da Kasım Ayında Konut Satışları Arttı
Diyarbakır’da Kasım ayında konut satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde bir artarken, Ocak-Kasım döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 azaldı.

- Diyarbakır’da Kasım ayında konut satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde bir artarken, Ocak-Kasım döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürü M. Salih Uras, Diyarbakır’ın konut satış istatistiklerini açıkladı. Uras’ın verdiği bilgilere göre, geçen yıl Kasım ayında Diyarbakır’da bin 261 olan konut satışı, bu yılın Kasım ayında yüzde bir oranında artarak bin 271’e yükseldi. Kasım ayında satışı yapılan konutların yüzde 36,3’ü ipotekli satış olarak gerçekleşti. İpotekli satışların, yüzde 52’sini ilk satış, yüzde 48’ini ise ikinci el satışlar oluşturdu. Diğer satışların ise yüzde 50,7’sini ilk satışlar, yüzde 49,3’ünü ikinci el satışlar oluşturdu.

ON BİR AYDA AZALDI

Diyarbakır’da geçen yıl Ocak-Kasım döneminde 12 bin 638 olan konut satışı yüzde 5 oranında azalarak 11 bin 966’ya geriledi. Bu yılın Ocak-Kasım döneminde gerçekleşen satışların yüzde 33,8’ini ipotekli satışlar, yüzde 66,2’sini ise diğer satışlar oluşturdu. İpotekli satışların yüzde 53,9’unu ilk satışlar, yüzde 46,1’ini ise ikinci el satışlar oluşturdu.

Diğer konut satışlarında ise yüzde 48,6’sını ilk satışlardan, yüzde 51,4’ü ikinci el satışlardan gerçekleşti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.