Diyarbakırspor’dan Ezidilere Yardım Eli

Diyarbakırspor’dan Ezidilere Yardım Eli
Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Diyarbakırspor, IŞİD çetelerinin katlettiği Irak’taki Ezidilere de destek olma kararı aldı.

- Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Diyarbakırspor, IŞİD çetelerinin katlettiği Irak’taki Ezidilere de destek olma kararı aldı.

Yeşil-kırmızılı kulübün başkanı Feyzi İlhanlı’nın sağladığı kaynakla Türkiye’nin değişik bölgelerine sığınan Yezidiler ile Irak’ta büyük dram yaşayan Yezidilere gıda ve insani temel yardım malzemeleri yardımı yapılacağı açıklandı. Yapılan açıklamada, “Ortadaoğu üzerinde emelleri olan emperyalist güçler ve onlar tarafından kurulan paravan çete ve örgütlerin savunmasız insanları hunharca katlederek eşi benzeri görülmemiş insanlık suçları işliyor. Daha önce defalarca vurguladığımız gibi genelde dünya genelinde özelde ise yakın coğrafyamızda olup biten her şey bizi ilgilendiriyor. Bu coğrafyanın bir parçası ve spordaki markası olarak yardıma muhtaç bu halklara yardım eli uzatmak insani görevimizdir” denildi.

“ÇETELER MASUMLARI KATLEDİYOR”

Yardımla ilgili çalışmanın sonuçlanmak üzere olduğu vurgulanan açıklamada, “Dini, dili, ırkı ve mezhebi ne olursa olsun tüm halklara karşı işlenen katliamları şiddetle kınıyoruz. IŞİD çeteleri tarafından yerlerinden, yurtlarından edilen, büyük bir baskı ve zulme maruz bırakılan, yoksulluk ve açlıkla baş başa bırakılan Yezidi halkının acılarını paylaşıyoruz. Bu çeteler tarafından benzer zulüm ve insanlık dışı katliamlara maruz bırakılan, diğer halkların da yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Bu çerçevede kulüp olarak başkanımız Feyzi İlhanlı’nın kendi kişisel imkanları ve oluşturduğu kaynaklarla Yezidilere ve diğer mağdur halklara gıda başta olmak üzere temel insani yardımlarda bulunacağız. Bununla ilgili çalışmalar sona ermek üzeredir” ifadeleri kullanıldı.

“TÜM KESİMLERİ DESTEK OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

Açıklamada, toplumun tüm kesimlerine IŞİD zulmüne maruz kalan halklara sahip çıkılması çağrısı da yapıldı. Açıklamada, “Aynı zamanda bu işin bir kampanyaya dönüşmesi için de tüm kesimlere çağrıda bulunuyoruz. Mazlum ve ezilen halkların yanında yer almak, onların yaralarını sarmak için haydi hep beraber elimizi taşın altına sokalım. Unutmayalım ki bugün bir mazlum, savunmasız ve masum insanın çığlığını duyarak ona destek olmak, yardım eli uzatmak tüm insanlığa destek olmak ve yardım eli uzatmakla eşdeğerdir. Siyasetten bağımsız olan ve ayrım yapmaksızın tüm halkımızın takımı olmayı ilke edinen Diyarbakırspor, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ezilenlerin spordaki sesi olmaya devam edecektir” denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.