Doğal Anne’den  Altın Öğütler

Doğal Anne’den  Altın Öğütler
Dulkadiroğlu ilçesi Doğukent Mahallesinde bulunan Yaşar Gölcü İlkokulu’nda velilere yönelik olarak düzenlenen seminerler hız kesmeden devam ediyor.

Dulkadiroğlu ilçesi Doğukent Mahallesinde bulunan Yaşar Gölcü İlkokulu’nda velilere yönelik olarak düzenlenen seminerler hız kesmeden devam ediyor. İkinci dönemin ilk semineri olarak Eğitimci ve Doğal Anne bloğu yazarı “Funda Uçuk Er” tarafından “ Çocuklarda Agresif Tavırlar ve Doğru İletişim Yolları İle Vatan Sevgisi” konulu seminer düzenlendi. Kalabalık bir veli grubu semineri ilgiyle izlediler.

img-20170224-wa0006.jpg

Doğal Anne bloğu yazarı Funda Uçuk Er konuşmasına : “Konuklarımız arasında ilk seminerimize katılmış tanıdık yüzler görüyorum. Sizlerin bu ilgi ve desteği benim gelecek nesillere dair inancımı artırıyor. Katılımınız için teşekkür ediyorum.”  diyerek başladı. “ Maalesef  her yeni gelen nesil daha agresif ve daha mutsuz. Ben bunu hem sizden gelen mesajlardan hem de yaptığım veli görüşmelerinden anlıyorum. Erkeklerin ezelden gelen ve değişmeyen eve ekmek getirme sorumluluğunun aksine, kadınların omzuna binen yük gün geçtikçe artıyor. Bir evdeki 10 sorumluluğun 3’ünü erkek alıyorsa 7’sini kadın alıyor. Buna rağmen kadınların çoğu çocuğunun gözü önünde sözlü, psikolojik ve daha kötüsü fiziksel şiddete maruz kalıyor, aşağılanıyor. Bu da annelerin yorgun, bitkin, mutsuz ve yalnız hissetmelerine sebep oluyor. Sonuç olarak böyle bir atmosferde büyüyen çocuklar da birbirlerine sevgi dolu davranamıyor. Özellikle babalara bu konuda çok görev düştüğünü düşünüyorum. Çocuk evde neyi görüyorsa dışarda onu uyguluyor. Çocuğumuzu yanlış davranışlarından ötürü suçlamadan önce kendimize bir bakalım. Biz kendimize çeki düzen vermezsek evladımızı suçlamaya hiç ama hiç hakkımız yok.” Dedi.

img-20170224-wa0008.jpg

Okul müdürü Bekir Güneşlice: “Evlatlarımızı vatanına, milletine sahip çıkan, bilinçli bireyler olarak yetiştirmenin yolu aileyi eğitmekten geçer. Mutlu ve huzurlu bir aile ortamında yaşayan çocuklar sağlıklı bir gelişim gösterirler. Anne- baba arasındaki olumsuz atmosferden en çok etkilenecek olanlar ise yine çocuklardır. Bizler yapmış olduğumuz veli seminerleri ile bir aileyi bilinçlendirirsek bu bizim için,  gelecek nesiller için kazançtır diye düşünüyoruz. Bu nedenle Funda Uçuk Er’i okulumuzda ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Yaşar Gölcü İlkokulu müdür yardımcısı Zahide Karaköse yaptığı konuşmada: “Yaşar Gölcü İlkokulu olarak veli eğitimlerine çok önem veriyoruz. Velilerimizin yoğun talebi üzerine Funda Hocamızı tekrar okulumuza davet ettik. Seminerimize yoğun katılım sağlandı.  Funda hocamıza yapmış olduğu bu güzel ve verimli seminerden dolayı öğrencilerimiz ve velilerimiz adına çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Doğal Anne Bloğu yazarı Funda Uçuk Er, seminer sonunda velilerin sorularını cevapladı. Ebeveynlerin gözlerindeki ışıltı ve memnuniyet ifadesinden çok hoşnut kaldığını ifade ederek semineri sonlandırdı. 

img-20170224-wa0014.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.