Doğan: “Av Kontrolleri Aralıksız Sürüyor”

Doğan: “Av Kontrolleri Aralıksız Sürüyor”
Doğu Akdeniz Bölge Temsilcisi Ali Haydar Doğan, 23 Ağustos itibarı ile bıldırcın ve üveyik avının başlayacağını ifade ederek, bu amaçla kaçak avcılığa karşı kontrollerin daha da artırıldığını söyledi.

Av Hayvanları-Su Ürünleri Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Başkanı ve Doğu Akdeniz Bölge Temsilcisi Ali Haydar Doğan, 23 Ağustos itibarı ile bıldırcın ve üveyik avının başlayacağını ifade ederek, bu amaçla kaçak avcılığa karşı kontrollerin daha da artırıldığını söyledi. 

  Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlileri, tutanak yetkili av müfettişleri ve Jandarmanın yer aldığı kalabalık bir ekip ile kaçak avcılara yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Doğan, kaçak ava asla müsaade edilmeyeceğini söyledi.

  2014-2015 bıldırcın ve üveyik avının Doğu Akdeniz Bölgesi Adana, Osmaniye, Mersin, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Hatay illerinde 23 Ağustos itibarı ile başlayacağını ifade eden Doğan, sezonun 18 Ocak 2015 tarihi itibarı ile sona ereceğini söyledi.

  Avcıların mutlaka kurallara uymaları gerektiğini dile getiren Doğan, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

  “Kahramanmaraş genelinde 9 tane devlet avlağı var. 1 tane de genel avlağımız var. Nurhak Dağı Devlet Avlağı 2014-2015 döneminde her türlü ava kapalıdır. 9 avlağımızda yerli avcılara her avcı izin almak kaydı ile 20 tane kotası vardır. Harici avcıların 8 kotası bulunuyor. Bu sahalarda av her gün açık, ava açık sahalarda bıldırcın ve üveyik avı Salı, Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günleri, resmi tatil ve idari tatil günlerinde ava açık bıldırcın limiti 10, üveyik limiti 8 adettir. Avcılarımız limitlere, günlere, izinlerine, tüfeklerin takozuna dikkat ederlerse cezalı duruma düşmezler. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 2014 yılını kaçak avcılıkla mücadele yılı ilan etmiştir. Avına sahip çıkan gerçek avcıdır. Avı en iyi koruyan avcıdır. Kazasız, cezasız, güzel bir av dönemi diliyorum.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.