Doğan'dan, Mısır'daki İdam Kararlarına Tepki

Doğandan, Mısırdaki İdam Kararlarına Tepki
Adıyaman Umut Işığı Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Doğan, Mısır’da 529 kişiye verilen idam cezalarını kınadı.

- Adıyaman Umut Işığı Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Doğan, Mısır’da 529 kişiye verilen idam cezalarını kınadı.

Mısır’da düzmece bir mahkemenin, 529 kişi için idam kararı verildiğini ifade ederek karara tepki gösteren Adıyaman Umut Işığı Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Doğan, “İdam kararı verilenler arasında, darbeye hayır gösterilerinde şehit edilen iki kişi ve 21 yaşında bir tıp fakültesi öğrencisi de var. Sözde insan hakları savunucuları Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Amerika, darbe karşısında olduğu gibi, şimdi de bu haksız idamlar karşısında üç maymunu oynuyor. Batı, seçimle iş başına gelmiş Mısır’ın ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi ve seçilmiş hükümetin askeri darbe ile devrilmesine sessiz kalarak, Amerika ve kukla Suudi Krallığı da darbecileri ekonomik olarak desteklemek suretiyle, bu idam kararlarının baş aktörleri olmuştur. Kanlı Rabia baskınını yapanları görmezlikten gelen, 25 Ocak Devrimi'nde göstericileri katledenlere beraat kararı veren yargıç, 20 dakika süren bir mahkeme sonucunda 529 Müslüman hakkında idam kararı vermiştir. Mısır’da 529 kişiyi idama mahkum eden sadece yargıç değil aynı zamanda İslam ümmetinin suskunluğudur. İdam kararının açıklanması Mısır halkını korkutmamış, aksine gösterilerin artarak devam etmesine sebep olmuştur. Bizler Rabia Meydanı'nda öldürülen ve yakılan kardeşlerimizi, vurulan Esma'ları, Habibe'leri unutmadık, unutturmayacağız. Şehitlerin kanı, uyuyan ümmetin uyanışına ve yeniden dirilişine vesile olacaktır inşallah. Darbecileri alkışlayan İslam ülkelerinin yöneticileri de, günü geldiğinde Müslüman halktan gerekli cevabı alacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.