'Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu' Mersin'de Yapıldı

Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu Mersinde Yapıldı
Doğu Akdeniz bölgesinde yer alan illerin turizm potansiyellerinin belirlenmesi ve bu potansiyeli etkileyen dinamikler arasında etkileşim yaratmak amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu'na, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Turizm Fakül

- Doğu Akdeniz bölgesinde yer alan illerin turizm potansiyellerinin belirlenmesi ve bu potansiyeli etkileyen dinamikler arasında etkileşim yaratmak amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu'na, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Turizm Fakültesi ile Turizm Uyguluma ve Araştırma Merkezi ev sahipliği yaptı.

'Doğu Akdeniz Bölgesinde Spor Turizmi' temasıyla toplanan sempozyumun açılışına, Vali yardımcıları Ayhan Bayhan ve Suphi Olcay, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Rektör Prof. Dr. Suha Aydın, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Gürol Emekdaş ve Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Çakıcı, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, bölge üniversitelerinden gelen öğrenciler ile MEÜ öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Aydın, sempozyumun ana temasının 'spor' olarak seçilmesinin Mersin açısından önemli olduğunu kaydetti. Son yıllarda Mersin’de yapılan yatırımlarda Akdeniz Oyunları’nın büyük payı olduğunu vurgulayan Aydın, bu yatırımlarla kentin spor tesisi anlamında ülkenin bir numaralı yeri haline geldiğini, hatta bazı tesisler bakımından Türkiye'de ve Avrupa’da sayılı kentler arasında yerini aldığını belirtti. Bu tesislerin varlığının, kullanılmadığı sürece anlamsız hale geleceğinin altını çizen Aydın, bu nedenle sempozyumun daha da önem kazandığını ifade etti. Mersin’in doğa sporları açısından da büyük zenginliğe sahip olduğunu dile getiren Aydın, Mersin'in her türlü sporun yapılabileceği eşsiz bir alan olarak nitelendirdi. Mersin’in turizm bakımından dezavantajlı olduğu durumlara da değinen Aydın, kette yaşanan konaklama probleminden söz etti ve bu alanda yatırıma ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Sempozyumun amaçlarından bahseden Prof. Dr. Çakıcı ise etkinliklerin ilk ikisinin Çağ ve Çukurova üniversitelerinin ev sahipliğinde yapıldığını hatırlattı. Sempozyumun ana temasını, sektörün aktif katılımı ve işbirliğiyle belirlediklerini ifade eden Çakıcı, temanın seçilmesinde 17’nci Akdeniz Oyunları’nın Mersin'de gerçekleştirilmesinin etkili olduğunu belirterek, “17’nci Akdeniz Oyunları’nın süre giden etkilerini tartışmak, spor turizminin alt ve üst yapısıyla ilgili sorunları masaya yatırmak bağlamında bu başlığı uygun gördük ve yaklaşık bir yıldır konuya ilişkin çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından sempozyumun gerçekleşmesine katkı sunan kurum ve kuruluşlara plaket takdim edildi. Kurum ve kuruluş temsilcileri plaketlerini, açılışa katılan protokol üyelerinin elinden aldılar. Ardından oturumlar gerçekleştirilerek, Doğu Akdeniz bölgesinde spor turizmi pek çok boyutuyla ele alındı.

'DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU' MERSİN'DE YAPILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.