Doğu Perinçek’ten İlginç Peşmerge Ve Kobani Çıkışı

Doğu Perinçek’ten İlginç Peşmerge Ve Kobani Çıkışı
İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Peşmerge'nin Türkiye üzerinden Suriye’ye geçişinin son derece yanlış olduğunu, Türkiye’nin Peşmerge'ye muhtaç olmadığını belirterek, “Peşmerge gidip orada turistik gezi mi yapacak, ne yapacak? Orayı savunma ş

- İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Peşmerge'nin Türkiye üzerinden Suriye’ye geçişinin son derece yanlış olduğunu, Türkiye’nin Peşmerge'ye muhtaç olmadığını belirterek, “Peşmerge gidip orada turistik gezi mi yapacak, ne yapacak? Orayı savunma şansları yok. Kobani düşerse Türkiye rahatlar, Kürt yurttaşlarımız da rahatlar” dedi.

Perinçek, Nevşehir’in Avanos ilçesinde "Türkiye'nin Çıkış Yolu: Milli Meclis Milli Hükümet" konulu bir konferans verdi. Konferans öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Perinçek, Türkiye’nin kendi vatanını savunmak için elinde her türlü olanak olmasına karşın Peşmerge'nin kendi sınırları içinden Suriye’ye geçişine izin vererek büyük bir hata yaptığını savundu.

Bölgede bir Kürt koridoru kurulmak istendiğini ve buna izin vermeyeceklerini belirten Perinçek, Peşmergenin de sanıldığının aksine Kobani’de başarılı olamayacağını ve Kobani’yi savunamayacağını kaydederek, “Bunun hiçbir anlamı yok. Türkiye’nin kendi askeri var, ordusu var. Türkiye’nin kendi vatanını savunması için yapabileceği her şey var ve elinde olanakları var. Onun için Türkiye Peşmerge'ye muhtaç değil. Çok yanlış bir şey. Biz Türkiye olarak Kürt koridoruna izin vermeyeceğiz, veremeyiz. ABD Türk koridorunu kuruyor, bu aslında 2. İsrail Koridoru. Bu koridoru kabul etmeyenler kim? Türkiye, İran, Irak, Suriye, Lübnan, Mısır ve tüm Batı Asya ülkeleri bu konuda aynı görüşte. ABD’nin BOP projesi iflas etti, bozguna uğradı, Suriye’de ABD yenildi, Kobani’de bir kez daha yenildiler ve yerle bir oldular. Onun için bunlar boş çabalar. Peşmerge'nin geçirilmesi de son derece yanlış. Türkiye’nin böyle bir şeye ihtiyacı yok. Ben şunu bile düşünüyorum; peşmerge orada ne yapacak? Savaşma kabiliyeti yok ki, savaşamayacak. Zaten PKK da savaşamıyor, çil yavrusu gibi dağılıyor. Peşmerge de savaşamayacak. Yoksa onları kırdırmak için mi geçiriyorlar. Kendimize güvenelim. Peşmerge'yi filan geçirmeye hiç ihtiyaç yok. Peşmerge gidip orada turistik gezi mi yapacak? Ne yapacak? Orayı savunma şansları yok” dedi.

Kobani’nin önümüzdeki günlerde düşeceğini ve Türkiye’nin bu şekilde rahatlayacağını kaydeden Perinçek, bunun Suriye’nin toprak bütünlüğü açısından da önemli bir gelişme olacağını söyledi. ‘Kobani düşerse Ankara düşer’ gibi söylemleri saçma bulduğunu ifade eden Perinçek, “Kobani düşerse Türkiye bütünleşir. Kobani diye bir şey kalmayacak. Orada öyle Rojava'ymış, Kürt koridoruymuş, Kürdistan’ı kurmakmış, o hayaller yıkılıyor. ‘Kobani düşerse Ankara düşecek’ lafı çok saçma. Kobani zaten düşecek. Orada Kürt koridoru darmadağın oldu ve temizlenecek. Bu Suriye’nin toprak bütünlüğü açısından, Irak’ın, İran’ın ve Türkiye’nin toprak bütünlüğü açısından çok önemli bir gelişme. Kobani düşerse Türkiye rahatlar, Kürt yurttaşlarımız da rahatlar. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü konusunda da en önemli adım atılmış olur” dedi.

Gazetecilerin erken seçim beklentisi ile ilgili sorularını da yanıtlayan Perinçek, AK Parti’nin düştüğü krizden kurtulmak için böyle bir yolu deneyebileceğini belirtti.

AK Parti’nin şu anda büyük bir korkunun içerisinde olduğunu ve iktidarın sonunun geldiğini ileri süren Perinçek sözlerini şöyle sürdürdü:

“AK Parti zangır zangır titriyor, Türkiye derin bir krizin eşiğinde ve o ekonomik krizde halk hareketine karşı ne yapacağını şaşırmış durumda. Korkudan bir an evvel krizin sonuçlarını yaşamadan seçime gitmek isteyebilir. AK Parti iktidarını bundan sonra ABD bile kurtaramaz. İster erken yapsın, ister geç yapsın, ister daha erken yapsın. Artık ABD bile kurtaramaz onları. AK Parti iktidarının ekonomi politikası iflas etti. Türkiye’yi bölme, açılım politikası da iflas etti. AK Parti iktidarının sonu geldi.”

DOĞU PERİNÇEK’TEN İLGİNÇ PEŞMERGE VE KOBANİ ÇIKIŞI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.