Doğukent Halkı Kutlu Doğum Programında Yaşar Gölcü ’de Buluştu

Doğukent Halkı Kutlu Doğum Programında Yaşar Gölcü ’de Buluştu
Kâinatın efendisinin âlemlere rahmet olarak gönderilişinin 1445. Yıl dönümü münasebetiyle Yaşar Gölcü İlkokulu’nda kutlu doğum programı düzenlendi. Programa kelamların en güzeli olan Kur’an-ı Kerim okunarak başlanıldı.

Kâinatın efendisinin âlemlere rahmet olarak gönderilişinin 1445. Yıl dönümü münasebetiyle Yaşar Gölcü İlkokulu’nda kutlu doğum programı düzenlendi. Programa kelamların en güzeli olan Kur’an-ı Kerim okunarak başlanıldı.

Okul müdürü Bekir Güneşlice ; “ Biz bugün yapmış olduğumuz bu etkinlikle Allah Resulünü yüceltmiyoruz. Bu etkinlikte kendimizi yüceltmeye çalışıyoruz. Çünkü O âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Biz O’nu tanımak ve O’na iyi bir ümmet olmak gayesindeyiz. O bizim en büyük rehberimizdir. Bizler ve yavrularımız O’nu en güzel şekilde tanımalıyız ki dünyada huzur, barış ve güven içerisinde yaşayalım ve ahiretimizi de kurtarmış olalım. Günümüzde İslam âlemindeki bütün dertlerin çaresi O’nu tanımak ve O’nun gibi yaşamaktır.”  dedi.

Müdür Yardımcısı Erkan Çamsarı ;  “Yaşar Gölcü İlkokulu olarak bizler bu sene kutlu doğum için birçok etkinlik düzenledik. Peygamber Efendimize 1.000.000 Salavat etkinliğimiz, Çorba Etkinliğimiz, Peygamberimize Mektup yarışması  ve son olarak da bu programı hazırladık. Kutlu doğum etkinliklerinde bizi yalnız bırakmayan okulumuzun banisi Yaşar Gölcü’ ye, misafirlerimize, öğretmen arkadaşlarıma, velilerimize, öğrencilerimize ve programın hazırlanmasında emeği geçen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Betül Hanım ve eşi Ali Işık beyefendiye,  Ragıp Gök ve Emin Güven’e , Rehber öğretmeni Hatice Haklı’ya, anasınıfı öğretmeni Şerife Uslu’ya , ikram konusunda bizlere yardımcı olan Rabia Korkut’a , Bereket Ekmek fabrikası sahibi Alaaddin Bey’e , velimiz Hatif Bey’e , çorbamızı pişiren Hasan Çam beyefendiye ve okul aile birliği yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

1-20160429150809.jpg

Programa öğrenciler ‘ Bir demet hadis’ sunusu ile devam ettiler. Ardından anasınıfının hazırlamış olduğu ‘İlahi dinletisi’ sunuldu. Peygamber Efendimize Mektup yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.  Miniklerin gösterisi sonrasında ‘ Sema gösterisi’ ne başlanıldı. Program öğrencilerin sunmuş olduğu şiir dinletisi ile devam etti. Efendimizin örnek hayatı ve ahlakının ön planda tutulduğu program ‘Veda Hutbesi’ dinletisi ile son buldu. 

Hayırsever iş adamı Yaşar Gölcü  ‘Peygamber Efendimize Mektup’ yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. 

2-20160429150809.jpg3y.jpg4y.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.