Doğukent Ortaokulu’nda Bilim Fuarı Sergisi Açıldı

Doğukent Ortaokulu’nda Bilim Fuarı Sergisi Açıldı
Tübitak tarafından 5 bin lira destekle hazırlanan ve 11 öğretmen ve 108 öğrencinin hazırladığı İMKB Doğukent Ortaokulu Tübitak 4006 Bilim Fuarı sergisi Milli Eğitim Müdürü Mehmet Akkurt tarafından açıldı.

                 İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin  Akkurt Açılış öncesi yaptığı konuşmada; “Geçen yıl 10 okul sergi açmıştı. Bu yıl 70 okulumuz sergi açtı. Bu  çok olumlu.  Öğrencilerimize ve derslerimize çok büyük katkısı oluyor” dedi.

                Akkurt Konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Tübitak Fuarları bir defa proje geliştirme anlamında çocuklarımızın zihni olarak bilgilerini projeye dönüştürme mantığını geliştiriyor. Aynı zamanda bireysellikte takım halinde hareket etme duygusu ve düşüncesini onlara veriyor.  Tübitak tarafından da desteklendiği için bu projeler, aslında Türkiye’nin de kazancı var. Bir proje merkezi oluşmuş oluyor burada. Yani teorisinde farklı, pratiğinde farklı uygulaması var. Dolayısıyla çocuklarımız bu yıl 70 okulumuzda proje sergileri açılıyor. Bizim bilimsel altyapımızı son derece olumlu etkilediğini düşünüyoruz. Bundan sonra da derslerin ve öğrencilerin başarılarına da etki edeceğini  de düşünüyoruz.

                Projesi  kabul edilen her okula  5 bin lira destek veriliyor. Geçen yıl 10 okulumuz almıştı. 50 milyar destek alınmıştı. Ama bu yıl 70 okul destek aldı. Bu yıl Tübitak’ tan 70 okulumuz 350 bin lira destek aldı” dedi

Akkurt İl genelinde yapılan kitap Okuma Kampanyası hakkında ise şunları belirtti; “ Bireysel toplu etkinlik olarak gördüğümüz kitap okuma yarışmasında bu yıl 25 bin öğrenci kitap okuma kampanyasına katıldı. 125 bin kitap okundu bu yıl. Sivil toplum örgütleri ile okullarımızın kendi yapmış olduğu organizasyonlarla bu süreç desteklendi. Çok ciddi mesafe alındı. Çok ciddi sınavdan geçen öğrencimiz Ahmet Hakan Gökşen yanlışsızız olarak geçti. Kendisini tebrik ediyorum” dedi.

                İMKB Doğukent Ortaokulu Tübitak Bilim Fuarı Sergisi’ ne,    İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt,  Maarif Müfettişleri Başkanı Fevzi Küçük,  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı, Okul Müdürü Yunus Emre Alagöz, Diğer okullardan gelen müdürler, okul öğretmenleri, öğrenciler veliler katıldı.

                Birbirinden ilginç 36 proje sergiyi dolaşan konukların büyük takdirini aldı.

2-352.jpg

1-457.jpg

3-231.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.