Doktor Ve Hastalar İftarda Buluştu

Doktor Ve Hastalar İftarda Buluştu
Sağlık Bakanlığı Evde Sağlık Hizmetleri Derneği’nin (EVSAD) 3. Geleneksel İftar Yemeği’nde evde sağlık hizmeti alan hasta, hasta yakınları ve sağlık görevlileri bir araya geldi.Ülke genelinde sağlık s...

Sağlık Bakanlığı Evde Sağlık Hizmetleri Derneği’nin (EVSAD) 3. Geleneksel İftar Yemeği’nde evde sağlık hizmeti alan hasta, hasta yakınları ve sağlık görevlileri bir araya geldi.

Ülke genelinde sağlık sistemi içerisinde talebin hızla arttığı ve uygulamada sıklıkla tercih edilen alanlardan biri olan, ihtiyaç sahibi hastaların evde sağlık hizmetlerinden faydalanmasına olanak sağlayan EVSAD, evde sağlık hizmeti alan hastalar, hasta yakınları ve sağlık görevlilerini iftarda buluştu. Bugüne kadar binlerce hastanın teşhis ve tedavisinde büyük rol oynayan Evde Sağlık Hizmetleri Derneği’nin hizmet alanla vereni bir araya getirmek için düzenlediği iftar yemeğine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İmam Bey Ertem, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Sencan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Orhan Koç ve evde sağlık bakım desteği alan hasta ve hasta yakınları katıldı.

Yemekte konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Orhan Koç, “Bu iftarı düzenlememizdeki asıl amaç hizmet alanla hizmet vereni bir araya getirmek. Evde sağlık hizmetimiz sayesinde engelli, yatağa bağımlı ve yaşlı vatandaşlara da sağlık hizmetini sunabiliyor, hasta nakil hizmeti verebiliyoruz. Hasta nakil hizmetlerinden yararlanan hasta sayısı on binleri geçti” diye konuştu.

Sağlık hizmetine ihtiyaç duyan vatandaşların hiçbir şartta mağdur olmasını istemediklerini belirten Koç, “Çeşitli nedenlerle sağlık ihtiyacını karşılayamayan vatandaşın ayağına sağlık hizmeti götürüyoruz. Ülke çapında bütün vatandaşlarımızın her türlü sağlık sorununu çözmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.