Donmaktan Son Anda Kurtarıldılar

Donmaktan Son Anda Kurtarıldılar
Kahramanmaraş’ta tipide mahsur kalan 40 öğrenci ve 9 öğretmen, 4 saat süren çalışma sonrası kurtarıldı.

Kahramanmaraş’ta şiddetli tipide mahsur kalan ve donma tehlikesi geçiren 40 öğrenci ve 9 öğretmen, son anda kurtarıldı. 

  Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı Karamağara Mahallesi de bulunan ilkokula taşımalı eğitimle gelen ve dönüş yolunda tipiye yakalanıp servis araçlarında mahsur kalan öğrenci ve öğretmenler, belediye ekiplerinin 4 saatlik çalışması sonucunda donmak üzereyken kurtarıldı.

  Okullarından evlerine dönen ancak şiddetli rüzgar ve tipi nedeniyle mahsur kalan öğrenciler ve öğretmenlerin imdadına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Elbistan Bakım Şubesi ekipleri yetişti.

  Sultan Korusu grup mahallelerinden Karamağara Mahallesi’ndeki okulda taşımalı sistemle eğitim gören 40 öğrenci ve 9 öğretmen, saat 16.30 sıralarında evlerine dönmek üzere servis araçları ile yola çıktı. Ancak servis araçları, yaklaşık 2 kilometre bile ilerleyemeden yoğun tipiye yakalandı.

  Dondurucu soğukta mahsur kalan öğrenci ve öğretmenler, durumu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Elbistan Bakım Şubesi ekiplerine bildirdi. Bölgede yol açma çalışması yapan iki iş makinesi, acil olarak öğrenci ve öğretmenlerin mahsur kaldığı Höplek Mahallesi’ne sevk edildi.

  Mahsur kalan öğrencilerin ve öğretmenlerin durumu öğrenen Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, olay yerine zor şartlarda ulaştı.

  Yolları kapalı olduğu için çevre mahallelerdeki evlerine ulaşamayan öğrenciler için Yatılı Bölge Okulu’nda hazırlık yapıldı. Öğrenciler için sıcak yemek ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması için tüm imkanlar seferber edildi.

  Çocuklarının mahsur kaldığını öğrenen ebeveynleri de traktörler ve diğer araçlarla bölgeye geldi. Servis aracının içerisinde kurtarılmayı bekleyen öğrenciler, çok korktuklarını ve biran önce ailelerine kavuşmak istediklerini söylediler.

  Hızı saatte 60 kilometreyi bulan tipi ve zor şartlar altında yolu açmaya çalışan büyükşehir ekipleri, iş makinesi takviyesi yapılıp yol açıldıktan sonra öğrenci ve öğretmenleri güvenli bölgeye ulaştırdı. Kurtarma çalışması hakkında bilgi veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Elbistan Bakım Şube Müdürü Ömer Çolak, öğrenci ve öğretmenleri sağ salim kurtardıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

  Çolak, “Karamağara ve Keçemeğara mahallerimizde yoğun kar yağışı nedeniyle yollarımız kapalıydı. Ekiplerimiz yol açma işlemlerini tamamlamıştı. Ancak yoğun tipi nedeniyle yollarımız kapandı. 5 metre açtıktan sonra tipi tekrar kapanıyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un talimatıyla ekiplerimizi seferber ettik. Öğrencilerimizi sağ salim kurtardık. Onları evlerine götüreceğiz. Şuanda tipi yol açmamızı engelliyor. Önceliğimiz öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin kurtarılmasıydı. Sabah itibariyle de kapanan yollarımızı tekrar açacağız” şeklinde konuştu.

  Ekiplerin özverili mücadelesi sonucunda kurtarılan öğrenci ve öğretmenlerin yaklaşık 4 saatlik gergin bekleyişi mutlu sonla bitmiş oldu. Kurtulan öğrenciler, servis araçlarından el sallayarak sevinçlerini belirttiler.

3-120.jpg

2-167.jpg

1-207.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.