Dördüncü Koruyucu Aile İftar Programı Yapıldı

Dördüncü Koruyucu Aile İftar Programı Yapıldı
Koruyucu Aile Projesi Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan gönül elçileri projesiyle bir ivme kazanmıştır.

Koruyucu Aile Projesi Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan gönül elçileri projesiyle bir ivme kazanmıştır.

Ülkemizde son rakamlara göre 3991 koruyucu ailede 4860 korunmaya muhtaç çocuk bulunmaktadır. İlimizde ise şuan da 109 Koruyucu Ailenin yanında 148 korunma altında bulunan çocuk kalmaktadır. İlimizde 49 ailemiz de Koruyucu Aile olabilmek için sırada beklemektedir.

1-20160630085553.jpg

Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak; proje öncesi dönemde 22 koruyucu ailenin yanında 32 çocuk varken yapılan tanıtım faaliyetleri neticesinde bütün yatılı çocuk kuruluşları kapatılmış ve çocukların hepsi koruyucu ailelere yerleştirilmiştir. İlimiz bu yönde gerek Bakanlığımız tarafından gerek ulusal ve yerel basın da takdirle karşılanmıştır.

2013 yılında Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak Koruyucu Ailelere yönelik başlattığımız İftar Programı Bakanlığımız tarafından takdir edilmiş ve bir geleneğin başlamasına vesile olmuştur. İl Müdürlüğü olarak verdiğimiz iftar yemekleri ilimizde de takdir görmüş başta Sayın Valimiz olmak üzere üst düzey katılımların olduğu programlarla Koruyucu Ailelerimiz onurlandırılmıştır. Bu yıl 4.sü düzenlenecek olan İftar Programımız Mado Evinde gerçekleştirilecektir.

2-20160630085553.jpg

109 Koruyucu Ailemiz, 148 çocuğumuz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcımız İslam Emiroğlu ile Koruyucu ve Önleyici Hizmetler Daire Başkanı Hacer Başer, Kahramanmaraş Valimiz Vahdettin Özkan, İl Müdürümüz Mehmet Sertpolat’ ın ev sahipliği yaptığı İftar Programımıza katılım sağlamıştır.

İftar yemeği sonrası konuşmalarında;

İl Müdürümüz Sayın Mehmet Serpolat İl Müdürümüz Sayın Mehmet Serpolat "Çocuklarımıza sahip çıktınız. Sıcak yuvalarınızı açtınız ve onlara sahip çıktınız. Sizlerle gurur duyuyoruz iyiki varsınız" dedi.

Valimiz Sayın Vahdettin Özkan ise hükümetin özellikle ihtiyaç sahiplerinin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini, gönüllü aileler ile çocukların buluşması için önemli programların uygulandığını dile getirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İslam Emiroğlu yaptığı konuşmasında, "Her çocuğun bir aile yanında olmasını, yetişmesini, topluma yararlı büyümesini arzu ediyoruz." dedi. “Şu an kuruluşlarımızda 13 bin çocuğumuz kalıyor. Her çocuğun bir aile yanında olmasını, yetişmesini, topluma yararlı büyümesini her zaman arzu ediyoruz. Kuruluşlarımızda kalan çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamakla ilgili devletimizin hiçbir problemi yok. Ama kuruluşlarda kalan çocuklarımızın aidiyet ve sorumluluk bilinciyle ilgili problemler yaşıyoruz. Koruyucu aile dediğimiz, sevgi ve şefkatin en önemli kaynağı." ifadelerini kullandı.

3-866.jpg4-308.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.