Dört Köşe Resim Sergisi Açıldı

Dört Köşe Resim Sergisi Açıldı
Müge Göker Paktaş’ın ikinci kişisel sergi olan ‘Dört Köşe’, Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.İkinci kişisel sergisi Dört Köşe hakkınd...

Müge Göker Paktaş’ın ikinci kişisel sergi olan ‘Dört Köşe’, Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

İkinci kişisel sergisi Dört Köşe hakkında bilgi veren Paktaş, “Temel geometrik formlardan biri olan “küp”ün açılımından yola çıktık. Tasarımlarımın dikkat çeken özelliği; ‘bir birim’den türeyen, diğer bir tanımla, modüllerden oluşması, farklı mekanlarda ve işlevlerde kullanıma yönelik olmasıdır. Hayatımız boyunca çeşitli mekânlarda karşımıza çıkan, ihtiyaç duyduğumuz, günlük eylemlere cevap veren tasarımlar izleyici ve kullanıcıyla aktif bir deneyim yaşamasına olanak sağlıyor” diye konuştu.

Müge Göker Paktaş Kimdir?

1999 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İçmimarlık Bölümü’nü birincilik derecesiyle tamamlayan Göker Paktaş, aynı üniversitede Yüksek Lisans’ını tamamladıktan sonra 2003-2006 yılları arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İçmimarlık Ana Sanat/ Bilim Dalı’nda Sanatta Yeterlik (Doktora) eğitimini tamamladı. 2000 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nde akademik çalışmalarına başlayan tasarımcı 2011 yılından itibaren aynı kurumda Yardımcı Doçent olarak görevini sürdürmektedir. . 2010 yılında İsveç/Stockholm’de KTH-Royal School of Technology, School of Technology and Health/Architectural Lighting Design Bölümünde eğitim kadrosunda yer aldı. Göker Paktaş; Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İçmimarlık Bölümü’nde sırasıyla Teknik Resim, Genel Çevreler, Tasarım Kuram ve Yöntemleri derslerini yürütmektedir. 2012 yılından başlayarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü Yüksek Lisans Programı’nda da ders vermektedir. Çok sayıda ulusal ve uluslararası sempozyumlara bildirileriyle katılmış, yurtiçi ve yurtdışı yayınlarda makaleleri yayınlanmış olan tasarımcı, bunun yanı sıra uluslararası karma ve ulusal kişisel sergilerde ülkemizi başarıyla temsil etmiştir.

Sergi, 03-16 Mart tarihleri arasında sanatseverler tarafından gezilebilecek.

DÖRT KÖŞE RESİM SERGİSİ AÇILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.