Dp Genel Başkanı Gültekin Uysal:

Dp Genel Başkanı Gültekin Uysal:
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, önce siyasetin, ardından Türkiye’nin değişeceğini söyledi.Seçim çalışmaları için Bursa’ya gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Görükle’deki Oruç Ote...

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, önce siyasetin, ardından Türkiye’nin değişeceğini söyledi.

Seçim çalışmaları için Bursa’ya gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Görükle’deki Oruç Oteli’nde basın toplantısı düzenledi. DP Bursa İl Başkanı Mehmet Hamaloğlu ve DP Bursa milletvekili adayları ile partililerin de katıldığı toplantıda konuşan Uysal, her seçim döneminin ülke için kritik bir aşama olduğunu belirterek, “Ama bu ülke için kritik aşamaların bitmediğini biliyoruz. Türkiye’nin kendisine yeni bir rota, doğru bir istikamet, doğru bir siyasi akıl, doğru bir siyasi program ve doğru bir siyasi kadro ile geleceğini şekillendirecek. Büyük Türkiye’nin kronikleştirilmiş meseleleri sürdürülemez ekonomik sistemi, toplumsal gerginlikleri, adaletsizlikler, demokrasi açığı ile birlikte kendisine yeni bir derinlik ve boyut katma noktasında, değişen dünya şartları içerisinde kendisini doğru konumlandıran, üreten bir Türkiye olarak küresel rekabette yerini alma mecburiyeti vardır” dedi.

İktidar ve muhalefet partilerini de eleştiren Uysal, “Üzülerek ifade edeyim, iktidarla muhalefetin yanlışla yarıştığını görüyoruz. Bugün Türkiye’nin nefes alamaz hale geldiği, demokrasinin işlemediği noktada bu meselelerini çözebilme ihtimali yoktur. Üretmeden tüketen, kazanmadan harcayan bir Türkiye modelinin, tüketim merkezli olarak dizayn edilmiş modelin netice itibariyle, borçluluk oranlarının ve vergi düzeyinin katlanılabilir olmaktan çıktığı noktada Türkiye’nin artık bu sistemi kaldıramaz duruma geldiğini görüyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE BÜYÜK BİR KAOSA SÜRÜKLENİYOR”

Başkanlık sistemini de eleştiren Uysal, “Milli iradeyi tek bir kişinin egemenliğine indirgeme teşebbüslerinin Türkiye’yi büyük bir girdabın, kaosun içine sürüklediklerini görüyoruz. Demokrat Parti olarak önce siyaset değişecek, sonra Türkiye değişecek diyoruz” ifadelerini kullandı.

BURSA’YA GELEN DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI GÜLTEKİN UYSAL, TÜRKİYE’DE ÖNCE SİYASETİN ARDINDAN TÜRKİYE’NİN DEĞİŞECEĞİNİ SÖYLEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.