Dp'den Uygur Türklerine Yardım Eli

Dpden Uygur Türklerine Yardım Eli
Çin'in baskılarından kaçarak Kayseri'ye sığınan 500 Uygur Türk'üne Demokrat Parti'den de yardım eli uzatıldı.

- Çin'in baskılarından kaçarak Kayseri'ye sığınan 500 Uygur Türk'üne Demokrat Parti'den de yardım eli uzatıldı.

Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakal, "Burada Uygur Türklerine yardım yapmak yaralarını sarmak amacıyla İstanbul teşkilatından gelen Gaziosmanpaşa ilçe Başkanım Ferruh Şendur ile birlikte malzemeleri buraya getirdik. Tabi burada kucaklaşma yaptık, onlara moral motivasyon vermek istedik. Biz Demokrat Parti olarak Türkiye Cumhuriyeti'nde tüm Türkler her zaman anayurduna gelebilir. Çin zulmü altında yaşaya Uygur Türkleri son derece zor durumda yaşıyorlar Allah kolaylık versin. Haklı davalarında onları destekliyoruz. Önümüzdeki günlerde de yine geleceklerini duyduk bu Türklere yardımcı olan devletimize mülkiye amirimize herkese çok teşekkür ederim. Allah kimseyi vatansız bırakmasın’’ dedi.

Gaziosmanpaşa ilçe Başkanı Ferruh Şendur, "İstanbul’dan yola çıkıp Gaziosmanpaşa ilçesinden yardım toplayan ve bu yardımları mazlum ve mağdur kardeşlerimize ulaştıran Gaziosmanpaşa ilçe teşkilatıma teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda bizi yalnız bırakmayan sayın il başkanımız İsmet beye de çok teşekkür ediyorum. Çin zulmünden kaçan Uygurlu kardeşlerimizin dün olduğu gibi bugünde dünyada ne kadar mazlumun ve mağdurun yanında olacağız. Dün savaştan kaçan Suriyeli kardeşlerimize kucak açtık bugün Uygurlu kardeşlerimize kucak açıyoruz. Yarın da yine mazlumun ve mağdurun yanında olmaya devam edecek olan yine ülkemizdir. Burada bize destek olan basın mensuplarına ve il başkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah yapılan yardımlar layıkıyla yerine ulaşmıştır. Yardıma vesile olan, başta teşkilatımız olmak üzere destek veren bütün tostlarımıza da çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gıda, giysi ve çeşitli ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardımlar, Uygur Türkleri'ne teslim edilmek üzere Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği yetkililerine teslim edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.