Dr. Çardak: "Dini İstismar Eden Partilerin Aldığı Oy Haramdır"

Dr. Çardak: Dini İstismar Eden Partilerin Aldığı Oy Haramdır
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Aday Adayı Dr. Demet Çardak, AK Parti iktidarının oy toplayabilmek uğruna din üzerinden siyaset yaptığını ileri sürdü.Katıldığı bir televizyon progr...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Aday Adayı Dr. Demet Çardak, AK Parti iktidarının oy toplayabilmek uğruna din üzerinden siyaset yaptığını ileri sürdü.

Katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, İslam dininin istismar edilmesini eleştiren Dr. Çardak, Türkiye’de ne zaman tartışılması gereken bir konu olsa, gündemin dini bir temayla değiştirildiğini söyledi. Konuyla ilgili, muhatap kaldığı bir tartışmayı aktaran Demet Çardak, şunları kaydetti:

"Seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiğimiz bir köy ziyaretinde, bir kadın yanıma gelerek, ‘Partinize asla oy vermem. Çünkü dinden uzaksınız’ dedi. İslam dini mensubu olan o bayana, ilk önce bu söylemiyle kul hakkı yediğini ve gıybet ettiğini anlattım. Uzun sohbetimiz sonunda, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ömrünü Türk-İslam ülküsüne adadığına ve ülkücülerin bu davanın neferleri olduğuna ikna olan kadın, yaptığı hatayı anladı ancak iktidar partisi mensupları tarafından kendisine böyle söylendiğini itiraf etti. Bu, dinimizin istismar edildiğinin canlı ve gerçek bir örneği olarak karşıma çıktı. Elhamdülillah hepimiz Müslümanız. Seçimi kazanmak için rakip partileri dinsiz olarak tanıtanların, aldıkları oylar haramdır. Bunu böyle bilmeleri gerekir."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.