Dr. Gökşen, Beyaz TV’de Kahramanmaraş’ı tanıttı

Dr. Gökşen, Beyaz TV’de Kahramanmaraş’ı tanıttı
Ulusal yayın yapan ‘Beyaz TV’ ‘Mert Savaş’la cennet köşeler’ isimli programın çekimleri Osmaniye ile birlikte Kahramanmaraş’ta çekildi.

Ulusal yayın yapan ‘Beyaz TV’ ‘Mert Savaş’la cennet köşeler’ isimli programın çekimleri Osmaniye ile birlikte Kahramanmaraş’ta çekildi. Programa konuk olarak katılan Yazar-Dr. Gökhan Gökşen Kahramanmaraş’ın istiklal mücadelesiyle birlikte tarihi ve turistik alanlarını anlattı.

Beyaz TV’de her hafta Cumartesi-Pazar günü yayımlanan ‘Mert Savaşla Cennet Köşeler’ isimli programın çekimleri Osmaniye ve Kahramanmaraş’ta çekildi. Yazdığı kitaplarla ve çalışmalarla Kahramanmaraş’ın altın tarihine ışık tutan Yazar- Dr. Gökhan Gökşen, Kahramanmaraş’ın tarihi ve doğa güzelliklerini Beyaz TV’de anlattı.

Geçen hafta Kahramanmaraş’ta çekilen ve bu Cumartesi-Pazar günleri saat 15.30’da ekranlara gelecek olan ‘Mert Savaş’la Cennet Köşeleri’ isimli programda ayrıca Kahramanmaraş’ın tarihinde ayrı bir yere sahip olan altın işlemeciliği ve ağaç oymacılığı meslekleri de yer aldı.

Program yapımcısı Mert Savaş’ın Osmaniye’de çekimlerde olduğu bilgisini alan Dr. Gökhan Gökşen Savaş’la irtibata geçerek Kahramanmaraş’a davet etti. Beyaz TV ekibine Kahramanmaraş’ı gezdiren Dr. Gökşen,  Tarihi Kapalı Çarşı, Sütçü İmam’ın kabri, Ulucami, Taş Mescit’te yapılan çekimlerde kameralara çekilen bölgelerin tarihlerini anlattı. Kahramanmaraş’ın doğa güzelliklerinin de ön plana çıkacağı programda Fırnız’ın yeşille doğanın buluştuğu renkler çekime alındı.

Beyaz TV’nin Kahramanmaraş’taki çekimlerine eşlik eden Gökşen Kahramanmaraş’ın istiklal mücadelesini anlattığını belirtti. Kahramanmaraş’ın İstiklal’in başkenti olduğunu da yineleyen Gökşen; “15 Temmuz darbe girişiminde tüm ülkede istiklal ruhunun canlanmasıyla Kahramanmaraş’ın istiklal mücadelesinin daha iyi anlaşıldığına inanıyorum. Sütçü imam, Abdal Halil Ağa, Senem Ayşe, Aslan Bey, Mıllış Nuri gibi istiklal kahramanları Türkiye’yi istiklal ruhunu anlatmak için timsal isimlerdir. Onların aziz hatırasını gelecek nesillere taşıyabilmek adına bu tür programları her platformda yapmaya gayret ediyorum.” Dedi.

Kahramanmaraş’ın tarihi güzelliklerinin yanı sıra doğa güzelliğiyle de Türkiye’de ender illerden biri olduğuna dikkat çeken Gökşen, Kahramanmaraş’ın bu güzelliğini de göstermek için program yapımcısı arkadaşı Mert Savaş ve ekibiyle Fırnız’da çekim yaptıklarını dile getirdi.

Gökşen; Kahramanmaraş’ın tarihten bu yana gelen kuyumculuk ve ahşap oymacılığı mesleklerinin de yer aldığı çekimlerin Kahramanmaraş’ın tanıtımında önemli rol oynadığını kaydetti. Hafta sonu yayınlanacak bölümleri Kahramanmaraş’ta çeken Mert Savaş ve Beyaz TV’ye teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak; Bugün Gazetesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.