Dsp Genel Başkanı Masum Türker:

Dsp Genel Başkanı Masum Türker:
DSP Genel Başkanı Masum Türker, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Sınırlı Seçim Gözlem Heyeti temsilcisi Vadim Zhdanovich'i kabul etti.

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Sınırlı Seçim Gözlem Heyeti temsilcisi Vadim Zhdanovich'i kabul etti.

Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin AGİT'in gözlemlerinin önemli olduğunu belirten Türker, "Seçim kampanyasını çok sağlıklı bulmuyoruz çünkü Türkiye'deki televizyon kanalları ve medya, 3 Cumhurbaşkanı adayına eşit düzeyde yaklaşmıyor. Medyanın bu duruşu, belli bir ölçüde egemenlerin yönlendirmesi olarak kamuoyuna yansıyor. Başbakanın devlet olanaklarını kullanarak yaptığı propagandayı haksız buluyoruz. Bu da Türkiye'de siyasetin tabandan ve halkın istekleri doğrultusunda yapılanmasını ve gelişmesini engelliyor. Başbakanlık olanaklarının kullanılması sonucunda valiler ve devletin diğer yetkilileri aynı davranışı gösteriyorlar. Bütün bu olumsuzlukları ortadan kaldırabilecek olan liderlerin medyada münazara yapmasına başbakanın yanaşmaması, bu antidemokratik süreci pekiştiriyor. Umarım bu yaklaşım süreç içinde eşitlik ilkesine doğru ulaşır" dedi.

Yarından sonra gümrük kapılarında ve yurt dışında oy kullanma işleminin başlayacağına işaret eden Türker, "Randevu ile oy verme sistemi çok büyük bir haksızlık olarak gündeme geldi. Bu konuda şikayetler geliyor. Özellikle Almanya gibi Türk işçilerin yoğun olduğu ülkelerde seçim için hafta sonuna randevu verilmemesi oylamayı olumsuz etkileyecektir" ifadesini kullandı.

Türker, şunları kaydetti:

“Başbakan’ın Gazze’de yaşanan katliamı seçim malzemesi olarak kulllanıp İsrail ile barış yollarını aramak yerine İsrail’e saldırması; Gazze’de barışın sağlanmasını engellerken Türkiye’nin arabulucu olma niteliklerini kaybetmesine neden olacaktır. Bu yaklaşım Filistinlilerin zararınadır ve çözüm masasında Türkiye’nin varlığını tartışılır hale getirecektir.”

Vadim Zhdanovich de bağımsız heyet olarak Türk yetkililerce davet edildiklerini belirterek, kendisinin de yer aldığı heyetin, adaylar ve onların partileri yanısıra Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyen parlamentoda temsil edilmeyen partilerle de görüşüp rapor hazırlayacaklarını söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.