Dsp Genel Başkanı Türker Üniversiteli Gençlerle Buluştu

Dsp Genel Başkanı Türker Üniversiteli Gençlerle Buluştu
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, “Yerel yönetimlerde ekonominin yansıması, ekonominin işlerlik kazanması, yoksulluğun giderilmesi gibi önemli işlevler yerel yönetimin öncelikli hedefleri arasındadır” dedi.

- Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, “Yerel yönetimlerde ekonominin yansıması, ekonominin işlerlik kazanması, yoksulluğun giderilmesi gibi önemli işlevler yerel yönetimin öncelikli hedefleri arasındadır” dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Bahçeşehir Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Hükümet ve Liderlik Okulu Yerel Yönetimler Akademisi’nde üniversiteli gençlerle buluştu. Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleşen toplantıda Türker, ‘Türk Dış Politikasının Ekonomi Yansıması’ konulu bir konuşma yaptı. Türker,“Ulusalcılık kelimesinin karşılığı bulunmasaydı bunun adı Türk milliyetçiliğiydi. Hatırlarsanız bu kavramdan vazgeçebiliriz imajını bugünkü Cumhurbaşkanımız, benim doğum yerim olan Mardin’de Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alabileceği konuşmasını Artuklu Üniversitesi’nde yapmıştır. Ama daha sonra batıya gelince bunu daha farklı şekilde tevil etmeye çalışmıştır. Ama o günkü o konuşmasını banda alanlar, o konuşmasını yazanlar, o zamanki konuşmaları yayınları geri çeviremezler. Şimdi benim bu konuşmamı içinizde isteyenlerin cep telefonuna kaydedip anında yayın yapabilmesi gibi” ifadelerini kullandı.

“KIBRIS’TA BİZE YARDIM EDEN TEK ÜLKE LİBYA’DIR”

Türker, Türkiye ile Libya arasındaki ilişkilere değinerek, “Kıbrıs Barış Harekatı’nda dünyada bize tek yardım eden ülke Libya. Ama ne yazık ki Batılılar bizim bu Libya ile iyi ilişkilerimizi bozmak istedi. Daha sonra Libya bize dışarıya açılma konusunda, müteahhitliğimizin gelişmesi konusunda ilk kapılarını açan Arap devletidir. Buna rağmen yakın tarihte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde alınan bir kararla, ki o karara orada bulunan DSP’li milletvekilleri de karşı çıkmışlardır, bize Kıbrıs Barış Harekatı’nda yardım eden tek ülke olan Libya’ya bugün parlamentoda bulunan partilerin tamamı konuşmalarıyla destek vereceğini belirtmişlerdir” diye konuştu.

“AMERİKA IRAK’A GİRİNCE TÜRKİYE’DE TERÖR ARTTI”

Amerika’nın Irak politikasından sonra terörün arttığını söyleyen Türker, “2002 yılında rahmetli Bülent Ecevit, ‘Biz Irak’a girmenize izin vermeyiz, çünkü orada Müslümanlar yaşıyor’ demiştir. Ama bugünkü hükümetin politikası konusunda kitaplar yazılmıştır ve bu kitaplar yalanlanmıştır. Hükümet, biz izin veririz demişlerdir. Ardından Türkiye’den geçişler başlamış, o güne kadar terör sıfırdır. Meclis, olağanüstü hal kaldırma kararı alınmıştır. Çünkü birkaç şehir yalnızca terör kalmıştır. Demokratikleşme süreci 12 Eylül’den bu yana yavaş yavaş bölgede oluşuyordu. Ama ne zaman Irak’a Amerikalılar girdi. 1991’deki olaylar başladı, orada yeniden etnik faaliyetler hız kazandı, terör tekrar başladı” şeklinde konuştu.

“IŞİD İÇİN ÇALIŞANLAR MÜSLÜMAN OLMAYAN KİŞİLERDİR”

IŞİD tehdidi ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Türker şunları söyledi:

"IŞİD çalışırken bunu kuran önemli insanların tamamı Müslüman olmayan, yurt dışından bin 500 dolarla 2 bin dolar arası çalışan kişilerdir. Şirket gibi düşünün mesela, yakın tarihte Irak’ta Diyarbakır’da 200 kadar kişi IŞİD’e başvurdu, bunların içinden 50 kişiyi aldılar. 150 kişiye siz gidin, lazım olursanız Türkiye’de sizi kullanırız diyerek geri gönderdiler. Adamlar 3 bin, 5 bin dolar maaş alıyorsa bu önemli bir rakamdır. Ben yakın tarihte Brüksel’den uçağa biniyorum, önümde 3 kişi aynı IŞİD gibi sakallı ama tipinden yabancı olduğu belli, Arapça bilmiyorlar. Türkçe, Kürtçe bilmiyor. Ayaklarında lastik ayakkabılar ile ellerini kollarını sallayıp geçtiler. Onun için IŞİD’çilerin yüzleri kapalıdır.”

DSP GENEL BAŞKANI TÜRKER ÜNİVERSİTELİ GENÇLERLE BULUŞTU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.