Dsp Genel Başkanı Türker’in Sansürün Kaldırılışı Ve Basın Bayramı Mesajı

Dsp Genel Başkanı Türker’in Sansürün Kaldırılışı Ve Basın Bayramı Mesajı
DSP Genel Başkanı Masum Türker, sansürün kaldırılışının 106. yıldönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, sansürün kaldırılışının 106. yıldönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Türker mesajında, “Toplumu aydınlatmak, bilinçlendirmek ve bilgilendirmek amacıyla gecesini gündüzüne katan, kendi yaşamlarından ülke için fedakârlık yapan değerli basın mensuplarımızın Basın Bayramı’nı kutluyor, hepsine bu zor ve özveri isteyen görevlerinde başarılar diliyorum. Demokratik olma iddiasındaki toplumların en önemli güvencelerinden biri basın ve ifade özgürlüğüdür. Ülkemizde anayasal güvence altında olan ‘basın özgürlüğü’ gerçek anlamda yaşanmamaktadır. Basın özgürlüğü sağlanmadıkça düşünce özgürlüğü, ifade özgürlüğü ve haber alma özgürlüğü sağlanamaz. Basının özgür olmadığı ülkelerde demokratik değerlerin yaşaması ve yayılması güçleşir. Çoğulcu ve katılımcı demokrasiyle bağdaşmaz. Demokrasi ve insan haklarından söz edilemez. Özgür basın, özgür toplumun aynasıdır. Basın üzerindeki baskı ve tehditler, yıldırma politikaları hem basın emekçilerini hem de basın kuruluşlarını sıkıştırmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizde basın özgürlüğünün sağlanmasını ve tüm basın emekçilerimizin özlük haklarına tam anlamıyla kavuşmalarını diliyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.