Dü Hastaneleri Hasta Göçünü Tersine Çevirdi

Dü Hastaneleri Hasta Göçünü Tersine Çevirdi
Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, hastanelerinin sürekli büyüyüp, geliştiğini belirterek, "6 yıl öncesine kadar hastalarımızın yüzde 20’sinin başka illere sevk eriyorduk. Bunu sıfıra indirdik ve hasta göçünü tersine çevirdi

- Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, hastanelerinin sürekli büyüyüp, geliştiğini belirterek, "6 yıl öncesine kadar hastalarımızın yüzde 20’sinin başka illere sevk eriyorduk. Bunu sıfıra indirdik ve hasta göçünü tersine çevirdik. Artık batıdan gelip, tedavi oluyorlar" dedi.

Kalite Strateji Geliştirme Koordinatörlüğü tarafından TSE Denetim Sonuçları Değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan DÜ Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, üniversiteye bağlı hastanelerin sürekli gelişme kaydettiğini vurgulayarak, hastaların batıya gidip mağdur olmaması için sürekli çabaladıklarını kaydetti. TSE belge ve bayrağını alan ilk üniversite hastanesi olduklarına dikkat çeken Alan, "6 yıl önce hastalarımızın yüzde 20’sini başka illere sevk ediyorduk. Bunu sıfıra indirdik. Şimdi tersine göç oldu. Onkoloji ve kalp hastanemize batıdan hastalar gelip tedavi oluyor. Üroloji ve çocuk hastanelerimizin de bazı branşlarına hasta gelmeye başladı" dedi.

"80 MİLYON LİRALIK CİHAZ ALDIK"

Gelişmelere diğer hastanelerden daha çabuk adapte olduklarını anlactan Alan, şunları kaydetti:

“Farkımız budur. Yenilikleri, değişimleri takip ediyor ve alıyoruz. Tıpta cihazlar güncelliğini çabuk yitiriyor. Bunları yakından takip etmemiz gerekir. Son olarak Radyasyon Onkoloji Merkezimize, İstanbul’daki hastanelerde dahi bulunmayan, Türkiye’de de sadece birkaç hastanede bulunan ve 23 milyon TL’ye mal olan Tomoterapi cihazı aldık. Bütün cihazlarımız yenilendi. Acil travmatoloji hastanesi içinde cihazlar aldık. Görüntüleme ve ameliyat cihazlarımız başta olmak üzere bütün cihazlarımızı yeniledik. Şimdiye kadar yaklaşık 80 milyon liralık cihaz alımı yapıldı. Hastaneyi yeniden dizayn ettik. Aynı zamanda ana binamızı da zaman zaman revizyonlardan geçiriyoruz."

DÜ HASTANELERİ HASTA GÖÇÜNÜ TERSİNE ÇEVİRDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.