Dübtam Akderite Edildi

Dübtam Akderite Edildi
Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (DÜBTAM) Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel, merkezin Diyarbakır’daki en büyük yatırımlardan biri haline dönüştüğünü belirterek, birçok farklı alana ışık tutacağını söyledi.

- Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (DÜBTAM) Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel, merkezin Diyarbakır’daki en büyük yatırımlardan biri haline dönüştüğünü belirterek, birçok farklı alana ışık tutacağını söyledi.

DÜBTAM’ın, Türk Akreditasyon Kurumu’nca akredite edilmesine ilişkin basın toplantısı düzenlendi. DÜBTAM binasında düzenlenen toplantıya üniversite Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kamu kurumlarının temsilcileri, rektör yardımcıları ve öğretim görevlileri katıldı. Toplantıda konuşan DÜBTAM Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel, toplam bütçesinin 15 milyon lira olan merkezin Diyarbakır’daki en büyük yatırımlardan biri haline dönüştüğünü ve dünyada sadece 5 ülkede bulunan teknolojik cihazların yer aldığına dikkat çekti. DÜBTAM’ın bilimsel ve teknolojik araştırmaların yanı sıra, birçok farklı alana ışık tutacağını ve yeniliklere öncülük edeceğini anlatan Prof. Dr. Temel, merkezin Türkiye’de bulunan en donanımlı teknolojik ve entegre araştırma merkezlerinden biri haline geldiğini de aktardı.

"DÜBTAM KÖPRÜ OLMAYI HEDEFLİYOR"

DÜBTAM’ın Diyarbakır ve çevresindeki bilim adamları ile yatırımcılar arasında bir köprü olmayı ve üretime yönelik yatırımları bilimsel olarak desteklemeyi hedeflediklerine de işaret eden Prof. Dr. Temel, özetle şunları kaydetti:

“DÜBTAM Avrupa ve Asya’daki bilimsel araştırma merkezleri ile güçlü bir iletişim ağı kurarak, uluslararası ortak projelere imza atmayı da amaçlamaktadır. Gelecekte DÜBTAM, bilim insanları ve araştırmacılar tarafından bir AR-GE birimine dönüşecek ve üniversite, devlet kurumları ve endüstri sanayisinde çalışan araştırmacılar için merkez koordinasyon görevi görecektir. Bilimsel araştırma, eğitim ve ölçüm merkezi olan DÜBTAM, yerel endüstriler ve teknokent işbirliği içinde çalışarak, DÜ’nün ulusal ve uluslararası proje yönetim potansiyelini arttıracaktır."

DÜBTAM AKDERİTE EDİLDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.