Dulkadiroğlu Belediyesi Dünya Çocuk Hakları Gününü Kutladı

Dulkadiroğlu Belediyesi Dünya Çocuk Hakları Gününü Kutladı
Dünya çocuk hakları beyannamesinin kabulüyle kutlanmaya başlanan dünya çocuk hakları günü Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ında katılımıyla belediye binası önünde kutlandı.

Dünya çocuk hakları beyannamesinin kabulüyle kutlanmaya başlanan dünya çocuk hakları günü Dulkadiroğlu Belediye Başkanı  Necati Okay’ında katılımıyla belediye binası önünde kutlandı. Çocukların bol bol eğlendiği etkinlikte çocuk haklarına dikkat çekerek konuşmalar ve etkinlikler yapıldı. Yapılan konuşmalarda çocuk haklarının korunmasına yönelik tedbirler paylaşıldı. Halk sağlığı müdürlüğünde destek verdiği etkinliğe çok sayıda çocuk katıldı. Yapılan etkinlikte bol bol eğlenen çocuklar çeşitli gösteriler izlediler. Etkinliğe ev sahipliği yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, çocukların çocuk olmaktan kaynaklanan temel haklarının bulunduğunu ve bunların kullandırılmasının da teminatı olacaklarını belirten bir konuşma yaparak ‘’ belediye olarak üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır ve onların sosyal, kültürel ve ekonomik olarak desteklemek öncelikli görevimizdir. Sembolik anlam taşıyan bu etkinliğin amacı her tür çocuk istismarını önleyerek çalışmalara dikkat çekmektir. Çocuklarımızın bu anlamda korunması ve kollanması için çocuk koruma merkezi projesi başlatacağız. Tasarısı tamamlanan çocuk merkezimizi hayata geçirmek üzere gayret etmekteyiz. ‘’ dedi.

Gün boyu devam eden etkinlikte dağıtılan çeşitli el ilanlarıyla vatandaşı bilgilendirici çalışmalar yapıldı. Sokaktan geçen vatandaşların meraklı bakışları altında çocuklar oyunlar ve eğlencelerle çocuk haklarına dikkat çektiler.  

nst_8759.jpgnst_8954.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.