Dulkadiroğlu Belediyesinden İş Güvenliği Eğitimi

Dulkadiroğlu Belediyesinden İş Güvenliği Eğitimi
Dulkadiroğlu Belediyesi iş sağlığı uzmanları tarafından, personellerine yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Dulkadiroğlu Belediyesi iş sağlığı uzmanları tarafından, personellerine yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Abdullah Canbolat ve Ayşe Kazlı tarafından verilen eğitime, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve Belediye çalışanları katıldı. Açılış konuşması yapan Başkan Okay konuşmasında “Sanayileşmeye bağlı olarak çalışanların maruz kaldıkları iş kazası ve meslek hastalıklarında artışlar olduğu gözlenmektedir. İş kazaları, işçilerimizin eğitimsiz olmasının yanında dikkatli çalışmaması ve tabi işverenlerin iş sağlığı ve güvenliği ile alakalı önlemleri almamasından kaynaklanmaktadır, hala ne yazıktır ki İş sağlığı ve güvenliği dünyanın en önemli konular arasında yer almakta ve tartışılmaktadır. Yapılan araştırmalarda iş kazalarının yüzde 50'sinin kolaylıkla önlenebilecek kazalar olduğu, yüzde 48'inin sistemli bir çalışma ile önlenebileceği, yüzde 2'sinin ise önlenemeyeceğini ortaya çıkmıştır. Bu da bizlere iş kazalarının yüzde 98 önlenebileceği gerçeğini ortaya koymaktadır. Bizde Belediye olarak Önlemek ödemekten ucuzdur mantığı ile hareketle yola çıkarak çalışanlarımıza iş sağlığı ve güvenliği ile alakalı seminer düzenledik, inanıyorum ki bu seminer ile birlikte çalışanlarımız, tehlike kaynaklarını ortaya çıkartıp bunlardan oluşabilecek riskleri kontrol altına alarak olabilecek kazaları azaltıp, tehlikeyi ortadan kaldırmış olacağız” dedi.

Açılış konuşmasının ardından İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları tarafından seminer katılanlara iş güvenliği bilincini arttırmayı amaçlayan eğitim kapsamında, yapılan işler esnasında karşılaşılabilecek muhtemel kazaların nasıl önlenebileceği, ne tür tedbirler alınması gerektiği konuları hakkında bilgiler aktarıldı.

İş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği kapsamında çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli işyerleri sınıfına giren Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personellerine yönelik verilen eğitimlerin ardından bir değerlendirme sınavı yapıldı. Sınavda başarılı olan personellere katılım ve başarı belgeleri Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay tarafından verildi.

nst_7522.jpgnst_7539.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.