Dulkadiroğlu Gençleri Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor

Dulkadiroğlu Gençleri Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor
Dulkadiroğlu Belediyesi ve Ekin-der işbirliğinde yürütülecek olan proje kapsamında, bölgede yaşayan gençlerin sosyal ve kültürel ihtiyaçları hedeflenmektedir.

Dulkadiroğlu Belediyesi ve Ekin-der işbirliğinde yürütülecek olan proje kapsamında, bölgede yaşayan gençlerin sosyal ve kültürel ihtiyaçları hedeflenmektedir. Ramada otelde yapılan açılışla birlikte gün boyu devam eden çalıştay gerçekleştirildi. Birçok kurumunda katılımcı olduğu çalıştayda Dulkadiroğlu bölgesinde yaşayan gençlerin sosyal gelişimi ve mesleki eğitiminin hedeflendiği belirtildi.

Açılışta bir konuşma yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, projenin önemine inandıkları için ortak olduklarını belirtti ve konuşmasının devamında ‘’Bölgemizde yaşanan sosyal ve ekonomik hareketlenmeleri yakından izlemekteyiz. Bu hızlı değişimlerin olumsuz etkiler doğurması adına yürütülmesi gereken çalışmaların bir ayağı olarak, sivil toplum işbirliğinde ortak projeler yürütmekteyiz. Bunlardan birisi de bugün startını verdiğimiz Ekin-der ortaklığıdır. Bu proje kapsamında bir dizi eğitim alacaklardır. Kültürel varlığımızı koruma ve geleceğimizi şekillendirmek üzere gençlerimizin eğitimini çok önemsiyoruz.

Sadece bilginin değil daha fazla bilginin önemli olduğu yenidünyada yeni tedbirler almak durumundayız. Gençlerimizi sadece dilek ve temenni çerçevesinde geleceğe hazırlamak mümkün değildir. Onlar için üst düzey tedbirler ve imkânlar planlamalıyız. Bu sayede kent karakterine temel oluşturacak olan sosyal ve ekonomik geleceğimizde olumlu etkilenecektir. Belediyemiz henüz yeni kurulmuş olmasına rağmen sosyal faaliyetler konusunda etkili çalışmalar gerçekleştirmektedir. Elimizden geldiğince sosyal iyileştirmeleri fiziki iyileştirmelerle birlikte yürütmeye çalışıyoruz. Sürdürülebilir bir gelişim modeliyle de destekliyoruz. Günübirlik olmayan kalıcı ve makul bir vizyon oluşturuyoruz. Kendi imkânlarımız ve gerçeklerimizden hareketle, şahsına münhasır bir Dulkadiroğlu inşa etmek istiyoruz. Bu hedefle temel misyon şüphesiz gençlerimizin topyekun eğitimi ve gelişimidir. Sorumluluk sahibi olan bir belediye ve paydaş kurumlarımızla kentimizi arzulanan noktaya taşıyacağımız inancındayım.’’ Dedi. Proje çalıştayı sonuç bildirgesinin yazılmasıyla sona erdi.

nst_2641.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.