DULKADİROĞLU OSMANLI GELENEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

DULKADİROĞLU OSMANLI GELENEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR
Osmanlı geleneği olan bayram kahvaltısı programını bu yılda sürdüren Dulkadiroğlu Belediyesi, Doğukent Cami'nde kılınan bayram namazı sonrası vatandaşlarla 4. bayram kahvaltısı programını gerçekleştirdi.

Osmanlı geleneği olan bayram kahvaltısı programını bu yılda sürdüren Dulkadiroğlu Belediyesi, Doğukent Cami'nde kılınan bayram namazı sonrası vatandaşlarla 4. bayram kahvaltısı programını gerçekleştirdi.

whatsapp-image-2017-06-25-at-06.51.46.jpeg

Dulkadiroğlu Belediyesi'nin yeniden canlandırdığı ve geleneksel hale getirdiği bayram kahvaltısı programı bu yılda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Doğukent Cami'nde gerçekleştirilen bayram kahvaltısı programına çok sayıda vatandaş katıldı.

whatsapp-image-2017-06-25-at-07.26.43.jpeg
Osmanlı döneminde uygulanan ve birlik ve beraberliğin simgelerinden olan bayram kahvaltılarını yeniden canlandıran Dulkadiroğlu Belediyesi, geleneği bozmayarak bu yılda kahvaltı sofrasını kurdu.

whatsapp-image-2017-06-25-at-07.26.46.jpeg
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, tarihi ve kültürel değerlere her anlamda sahip çıktıklarının altını çizdi. Kahvaltı programında konuşan Başkan Okay, Osmanlı geleneği olan bayram kahvaltılarının yeniden canlandırdıklarını ve her yıl düzenli olarak yaptıklarını aktardı.

whatsapp-image-2017-06-25-at-07.26.46.jpeg
Bu anlamda Kahramanmaraş'ta bir çok ilki gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Tarihi ve kültürel dokusuyla ön plana çıkan bir ilçeyiz. Bu yönümüzü en iyi şekilde değerlendirerek tarihi değerlerimizi yeniden canlandırıyoruz. Bu kapsamda unutulan ve kaybolan bir çok değerimizi yeniden canlandırmak için çalışıyoruz. Osmanlı geleneği olan bayram kahvaltıları da unutulan değerlerimiz arasındaydı. Ancak göreve başladığımızda bu kültürel değerimizi yeniden çıkarmak için çalışma yaptık.

whatsapp-image-2017-06-25-at-07.26.47.jpeg

Kahramanmaraş'ta ilk defa bayram kahvaltısı uygulamasını yeniden başlattık ve bundan sonraki süreçte de devam ettireceğimizi belirtmek istiyorum. Birliğimizin ve dirliğimizin güçlendiği bu güzel günlerde bir arada olmamıza bu güzel etkinlikler vesile oluyor. Tarihe her anlamda olağanüstü damga vurmuş olan Osmanlı İmparatorluğunun bir çok kadim değeri var. Biz bunlara sahip çıkmak için uğraş veriyoruz. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak tarihimize ve kültürümüze her alanda sahip çıkacağız. İlçemizi bu değerler üzerine inşa edeceğiz ve yeni nesillere de bunu en iyi şekilde aktaracağız. Ben bu güzel organizasyona katılan değerli misafirlerimize teşekkür ediyor ve mutlu bir bayram geçirmelerini diliyorum."

whatsapp-image-2017-06-25-at-07.26.49.jpeg
Osmanlı geleneği olan bayram kahvaltısına katılan vatandaşlar da Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'a bu güzel hizmetinden dolayı teşekkür etti.

whatsapp-image-2017-06-25-at-07.26.51.jpegwhatsapp-image-2017-06-25-at-07.26.52.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.