Duman Avcıları Teyakkuza Geçti

Duman Avcıları Teyakkuza Geçti
Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı, orman yangın ilk müdahale ekipleri ve yangın gözetleme kuleleri havaların aşırı ısınmasıyla beraber teyakkuza geçti.Hava sıcaklarının 38 dereye ulaşması ve Ni...

Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı, orman yangın ilk müdahale ekipleri ve yangın gözetleme kuleleri havaların aşırı ısınmasıyla beraber teyakkuza geçti.

Hava sıcaklarının 38 dereye ulaşması ve Nispi neminde yüzde 30’ların altına düşmesiyle beraber orman yangını riski arttı. Bursa Orhaneli Orman İşletme Müdürü Sadettin Özer, "Bölgemizde havaların ısınmasıyla beraber orman yangınları açısından riskli bir dönemdeyiz. Ekiplerimiz 24 saat hazır vaziyette bekletilmektedir. Yangın gözetleme kulelerimiz tarafından da gece gündüz aralıksız orman yangınlarına karşı gözetleme yapılmaktadır" dedi.

Özer, yöre halkının orman içinde ve bitişiğinde ateş ile anız yakılmaması gerektiğini belirterek, ormanda gördükleri en ufak ateşi ve dumanı Orman İşletme Müdürlüğü’nün ücretsiz Orman Yangın İhbar hattı olan Alo 177 numaralı telefona bildirmelerini istedi.

DUMAN AVCILARI TAYAKKUZA GEÇTİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.