Dumansız Kebap Salonu İçin Servet Harcadı

Dumansız Kebap Salonu İçin Servet Harcadı
Kahramanmaraş’ta bir esnaf, vatandaşların ve cami cemaatinin kebap dumanından rahatsız olmaması için 40 bin TL değerinde filtre sistemi kurdu. Elektrostatik duman tutma sistemi sayesinde cami cemaati...

Kahramanmaraş’ta bir esnaf, vatandaşların ve cami cemaatinin kebap dumanından rahatsız olmaması için 40 bin TL değerinde filtre sistemi kurdu. Elektrostatik duman tutma sistemi sayesinde cami cemaati ibadetlerini rahatlıkla yapabiliyor.

Kahramanmaraş Merkez Onikişubat ilçesi Abdulhamit Han Mahallesi, Abdulhamit Han Camii’nin altına kebap salonunu hizmete açan İsa Dönmez (30), umre ziyareti sırasında Mekke’de bir lokantada fark ettiği duman tutma sistemini kendi işyerinde uygulayarak Kahramanmaraş’ta bir ilki gerçekleştirdi. İş yerini açmak için 90 bin TL harcayan Dönmez, insanların rahatsız olmaması iş yerinin neredeyse yarı maliyeti olan 40 bin TL tutarında duman tutma sistemini taktırarak diğer esnaflara örnek oldu.

Sistem hakkında açıklama yapan Dönmez, “Lokantamıza statik filtre yaptırdık, bu sayede dumanı ve kokuyu tamamen ortadan kaldırdık. Bu sistemi Mekke’de gördüm. Cami cemaati rahatsız olmasın diye bu sistemi kurduk. Cihaz sulu filtreyle çalışıyor” dedi.

Abdulhamit Han Camii müezzini Ali Altunköprü ise, “Daha önce lokantacı arkadaşlarımızın dumanından cemaatimiz rahatsız oldu. Bu nedenle yönetim kararı olarak dükkanları duman çıkartan lokanta tarzı iş yerlerine vermeme kararı almıştık. İsa Bey bize böyle bir teklif sundu. Dumansız bir kebap salonu da oluyormuş demek ki” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.